Сметките с висока доходност са гореща тема на разговори напоследък.

...
Сметките с висока доходност са гореща тема на разговори напоследък.
Коментари Харесай

Спестовната сметка с висока доходност все още си заслужава, тъй като инфлацията се забавя?

Сметките с висока рентабилност са гореща тематика на диалози в последно време. След като Федералният запас нападателно увеличи лихвените проценти през последните няколко години, възвръщаемостта на тези сметки може да бъде впечатляваща, защото доста от тях оферират лихви на и над 4,25%.

Но нападателните покачвания на лихвените проценти на Федералния запас бяха в отговор на високи равнища на инфлация - и последните данни демонстрират, че инфлацията се охлажда. Ако равнищата на инфлация продължат да понижават, има възможност Федералният запас да понижи лихвените проценти. Намаляването на % би имало негативно влияние върху възвръщаемостта на спестяванията. И по този начин, заслужават ли си високодоходните спестовни сметки при закъснение на инфлацията? Или спестителите са по-добре обслужвани да търсят другаде?

Отворете спестовна сметка с висока рентабилност в този момент, с цел да се възползвате от днешната висока възвръщаемост.

Все още ли си заслужава спестовната сметка с висока рентабилност, защото инфлацията се забавя?

Последните данни за инфлацията демонстрират, че работата на Федералния запас за битка с растежа на потребителските цени стартира да има влияние. Годишната инфлация беше 3,2% през октомври, което е спад от 3,7% през септември. Въпреки че равнището на инфлация от 3,2% е над задачата на Фед от 2%, това в действителност алармира за известно закъснение на икономическата интензивност - което допуска, че повишението на лихвените проценти на Фед е имало позитивно влияние.

Тъй като инфлацията и целевият % на федералните фондове на Федералния запас постоянно играят роля при възвръщаемостта на спестяванията с висока рентабилност, мнозина се чудят дали към момента е добра концепция да отворят една от тези сметки. Отговорът: изрично „ да “. Ето три аргументи, заради които високодоходната спестовна сметка към момента има смисъл даже когато инфлацията се забавя.

Възвръщаемостта на високодоходните спестовни сметки към момента е впечатляваща

Въпреки че забавянето на инфлацията докара до пауза в нарастванията на лихвените проценти на Федералния запас, възвръщаемостта на високодоходните спестовни сметки към момента е впечатляваща. „ Докато актуалната среда с високи лихви усилва разноските за заемане на пари, като цяло е добра опция да се влага във високодоходни вложения “ като високодоходни спестовни сметки, изяснява Изабел Флис, финансов консултант в McKague Financial в Ливония, Мичиган.

Простият факт е, че до момента в който забавянето на инфлацията може да докара до по-ниски лихвени проценти по високодоходните спестовни сметки в бъдеще, пониженията на лихвите към момента не са се случили. Освен това може да мине известно време, до момента в който го създадат. В края на краищата целевият % на инфлация на Федералния запас е 2% и даже след 11 нараствания на лихвите и малко икономическо закъснение, настоящият % на инфлация е 3,2%.

Реалността е, че Федералният запас евентуално ще би трябвало да види инфлация на или под 2%, преди да стартира да понижава лихвения % по федералните фондове. Това може да отнеме известно време. Така че високите равнища на спестявания може да останат за известно време.

Отворете спестовна сметка с висока рентабилност в този момент, с цел да спечелите повече рента върху празните си пари.

Спестовна сметка с висока рентабилност предлага ликвидността, от която се нуждаете за вашия незабавен фонд

Ако се притеснявате от рухването на лихвените проценти, може да е рационално да вложите част от спестяванията си в дълготраен компактдиск за фиксиране на днешната висока възвръщаемост. От друга страна, това не е нещо, което можете да извършите с вашите незабавни спестявания. В края на краищата ще имате потребност от достъп до средствата си, в случай че възникне изключителна обстановка - а компактдисковете не дават подобен достъп.

Високодоходните спестовни сметки са мощно ликвидни. В множеството случаи ще можете да теглите пари от вашата високодоходна спестовна сметка до шест пъти на месец. Ако имате потребност от достъп до парите си повече, в сравнение с разрешава това ограничаване, може да съумеете да го извършите против такса. Така че високодоходната спестовна сметка е привлекателно място за запазване на вашия незабавен фонд в случай, че имате потребност от пари бързо.

Високодоходните спестовни сметки са безвредни

Високодоходните спестовни сметки са тип депозитна сметка. Като подобен, стига да отворите своя в реномирана финансова институция, той би трябвало да идва със застраховка FDIC или NCUA за салда до $250 000.

Това прибавя защитен съставен елемент към вашите спестявания. Тази застраховка значи, че даже в случай че финансовата институция, в която отворите сметката си, банкрутира, вие ще получите парите си назад посредством осигурителен иск.

Пазете своя фонд за незабавни случаи в спестовна сметка с висока рентабилност в този момент.

Изводът

Рядко има миг, в който да не се възползвате от спестовна сметка с висока рентабилност. Дори в случай че лихвените проценти паднат фрапантно, тези сметки евентуално ще предложат доста по-висока възвръщаемост от обичайните си сътрудници. Освен това те оферират ликвидността и сигурността, от които се нуждаете за вашия фонд за незабавни случаи. Ако към момента не се възползвате от спестовна сметка с висока рентабилност, може би е време да отворите такава в този момент.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР