Сметки на БДЖ - Пътнически превози са запорирани след като

...
Сметки на БДЖ - Пътнически превози са запорирани след като
Коментари Харесай

Кредитори запорираха 20 млн. лв. на "БДЖ - Пътнически превози"

Сметки на " БДЖ - Пътнически транспорти " са запорирани откакто Софийският градски съд е одобрил отчасти иск на двама от кредиторите по втория облигационен заем на сдружението, се споделя в известие на компанията до Българска телеграфна агенция.

Искът е бил за 40 млн. лева, а съдът е разрешил краткотраен запор до половината от сумата.

Дружеството твърди, че решението на съда няма да затрудни действието на на компанията към сегашния миг, в случай че в кратковременен проект бъде открито решение. В " БДЖ Пътнически транспорти " се надяват Министерството на финансите да позволи активиране на държавната помощ, каквато е позволена от Европейската комисия.

Разпродажба на активи няма да се прави, твърди компанията като по този метод опровергава обява в " Офнюз ", че вследствие на запора се приготвя продажбата на 25 мотриси и 1200 вагона.

Вторият облигационен заем, който е в размер на 240 млн. лева, беше теглен през 2007 година за рефинансиране на остарели отговорности към разнообразни институции и за осъществяване на настоящи поправки на товарни вагони. Според текста на днешното известие той " не е бил належащ за осъществяването на активността на сдружението ". До момента остатъкът на отговорностите по заема е в размер на 103 млн. лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР