Сметката ни за телефон набъбва с пъти, ако върнем на

...
Сметката ни за телефон набъбва с пъти, ако върнем на
Коментари Харесай

Внимание! Нова ало измама атакува абонати на мобилни оператори

Сметката ни за телефон набъбва с пъти, в случай че върнем на чужд номер. Как работи новата нагла скица, описа Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна” в утринния блок на Нова телевизия.

След като при започване на годината мобилни клиенти у нас бяха нападнаха от импулсни номера от екзотични дестинации, в този момент в ход е нова машинация по сходни правила. Този път обаче позвъняванията идват главно от Словения, само че освен. Измамените към този момент са стотици.

През последните дни доста телефонни клиенти у нас алармират, че са търсени от Словения от номера с код +386. Веднъж дали отговор - следват и нови позвънявания. Този път от разнообразни страни. Схемата работи точно посредством пропуснати повиквания от чужбина. При предходната всеобща офанзива за минута сметката на ужилените набъбваше с сред 7 и 8 лв..

Новината за новата скица бързо плъзна из обществените мрежи, а ужилените от „ ало” измамниците се оказват стотици. Схемата работи на правилото на пропуснатите повиквания и разчита на моментната ни страст. Анализите на един от телекомите демонстрират, че последната офанзива е единствено видимо от Словения. Зад телефонния код в действителност е „ маскиран” оператор в Косово, където позвъняванията са малко по-скъпи от тези в Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР