Сметката на община Видин за ток за януари е 304

...
Сметката на община Видин за ток за януари е 304
Коментари Харесай

Над 300 хил. лв. е сметката за ток на община Видин

Сметката на община Видин за ток за януари е 304 000 лева ., което е със 100 000 лева по-висока от тази за декември. Това заяви Цветомира Илиева, заместник-кмет по финансово-стопанска активност, бюджет и икономическо развиване.

Тя показа данни по отношение на нарастването на разноските за електрическа енергия в общината на работна среща с кметовете и кметските наместници. " Високите сметки за ток основават съществени проблеми в разплащанията и постановат въвеждането на режим на уличното осветяване в популацията места ", споделя още Илиева.

За ноември 2021 година сметката за ток на Община Видин е била 160 000 лева, за декември - 207 000 лева, а за януари 2022 т.г. - над два пъти по-висока от ноемврийската. Заместник-кметът напомня, че според решение на Народното събрание до края на март месец всички общини би трябвало да работят с 1/12 част от миналогодишния бюджет, а излизането отвън тази рамка може да докара до наказания . Така след разплащането на по-високите в пъти сметки за ток и горива, Община Видин остава с доста малко средства за другите действия.

По време на срещата са разисквани разновидности за въвеждане режим на уличното осветяване в обитаемоте места на Общината, като е препоръчано осветлението да се стопира през нощта от 22.00 ч. до 5.00 ч. За централния бул. " Панония ", Централната пешеходна зона и парк " Рова " във Видин има техническа опция да се изключва единствено част от осветителните тела, допълват от общината.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР