Сметка на предприятието Полимери се ползвала само от Николай Банев

...
Сметка на предприятието Полимери се ползвала само от Николай Банев
Коментари Харесай

Свидетели нарисуваха неприятна картина за Николай Банев

Сметка на предприятието " Полимери " се употребила единствено от Николай Банев за неговите потребности при пътувания в чужбина или срещи с бизнеспартньори. Това разкри някогашният началник на предприятието Ана Главинова в Специализирания съд, съобщи в. " 24 часа ".
Свидетелката обаче не знае дали Банев е употребил парите за персонални потребности, дали с тях е ремонтирана резиденцията му в кв. " Бояна ". За това я попита наблюдаващата прокурорка Мария Дойчева.
Главинова е управлявала химическия комбинат в Девня от 2004 до 2009 година, с цел да го вдигне на крайници. Поста ѝ предложил персонално Банев. Заради заслугите си по спасяването на предприятието Главинова, която работила за олигарха от 1992 година, била определена за бизнес дама на 2006 година за Варненска област.
По времето, когато Главинова била отпред, сметките на завода били блокирани поради отговорности към служащите и доставчиците. Затова употребили сметка на друга компания на Банев - " Партнърс комерс ", която се занимава с комерсиалната активност на комбината.
Същевременно Николай Банев безусловно сложи под пресечен разпит някогашната си подчинена - с въпроси за " вложенията за милиони, които направил " и дали помни, че на цени по данъчната оценка служащите купили ведомствените жилища, което пък било " обществена политика ". Той я питаше и за клиентите от Германия, Япония, Унгария и Русия, които купували продукцията на " Полимери ", като и с какви компликации са се сблъскали, когато била спряна тръбата за етилен. От него се произвеждал главният артикул на компанията.
Преди Главинова беше разпитан и персоналният водач на предприемача - Венцислав Генов. Той почнал работа в охранителната компания АКБ ООД през 1994 година. Тогава пазел чейнджбюро. Банев го харесал и към 2005 година го взел за водач.
" Бях удовлетворен от Николай Банев. Познавам семейство Баневи от 25 години, в никакъв случай не съм имал проблеми и всичко беше доста добре ", съобщи някогашният водач. В контраст на тези думи стана ясно, че въпреки всичко не всичко е било съвършено - Генов напуснал работа поради недоразумение с шефа си, само че се върнал още веднъж, откакто през 2014 година останал без работа. Тогава водачът схванал, че от “Полимери ” не е останало нищо.
По-късно той бил нараснал за член на съвета на шефовете в една от компаниите на Баневи за произвеждане на хартия. Генов обаче не разбирал нищо от производството. Той не си спомни дали бил на трудов контракт във компанията.
През 2013-2014 година Генов бил подложен за шеф и на " Партнърс комерс ", само че не знаел с какво се занимава компанията. Шофьорът нямал право да откаже да оглави компаниите, тъй като който го правел, си тръгвал. Но Генов твърди, че не получавал нареждания от Баневи, а от юристите и от Зорница Илиева, която била най-близка до фамилията. Тя най-често изричала " шефовете споделят ". Преди да създадат Генов шеф на " Партнърс комерс ", напряко пристигнали с документите, само че кои били хората, той не помнел.
Въпреки че не знаел нищо за компанията, някогашният водач трансферирал " някакви ниви от " Партнърс комерс " в Каварна. При процедурата още веднъж не видял никакви документи, а те били готови от Зорница Илиева. Генов няма спомен дали нотариусът е прочел нотариалния акт и дали е имало други хора с тях. Като видял по какъв начин трансферира парцел, без да знае защо става въпрос, се тормозил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР