Сметището под магистрала Струма се стопанисва неправомерно и се водят

...
Сметището под магистрала Струма се стопанисва неправомерно и се водят
Коментари Харесай

Зам. кмет: Сметището под AM Струма е незаконно, АПИ знае за него от 2018 г.

Сметището под автомагистрала " Струма " се стопанисва непозволено и се водят каузи с компанията " Феникс Ресурс " –Дупница. Това заяви зам кметът на града - Крум Милев.
" Община Дупница в никакъв случай не е давала терен чартърен на компанията, която стопанисва отпадъците. Това, което го виждате, се стопанисва непозволено от нея, за което имаме каузи ", сподели той пред Народоосвободителна въстаническа армия тв.
По думите му от близо 5 години общината написа актове и се бори с непозволено събраното бунище под автомагистралата.
Крум Милев добави, че АПИ са знаели за заплахата от пожар още от април 2018 година. Регионална инспекция за опазване на околната среда също са били сезирани от общината.
„ Писали сме на АПИ, писали сме до Регионална инспекция за опазване на околната среда и до други институции. От АПИ нямаме отговор. До тях писахме през април 2018 година. От тогава знаят, че има заплаха от пожар ”, разяснява още Крум Милев.
По думите на заместник-кмета компанията " Феникс Ресурс " на Кольо Илиев е единствената,  която има лиценз в Югозападна България да изкупува промишлени първични материали, които рециклира.
„ Това не са боклуци. Това са промишлени първични материали, които Кольо Илиев употребява за преправка и пласиране. Това е единствената компания в Югозападна България, която има лиценз да изкупува такива първични материали ”, изясни Милев.
Прокуратурата ревизира дали АПИ не е можела да предотврати пожара, както и дали Регионална инспекция за опазване на околната среда е реагирала в точния момент.
В момента шефът на компанията " Феникс Ресурс " Кольо Илиев е с две обвинявания за пожара от 13 август, който унищожи структурата на моста и спря придвижването по Автомагистрала Струма в правата сред Дупница и Бобошево в разгара на лятото. Вижте повече за тях тук.
Според специалисти, ремонтът на моста ще продължи най-малко до октомври. До тогава ще се употребява обходен маршрут.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР