Сметището на Велинград се е подпалило днес, а екипи на

...
Сметището на Велинград се е подпалило днес, а екипи на
Коментари Харесай

Сметището на Велинград се запали, пламъците в завод "Арсенал" са потушени

Сметището на Велинград се е запалило през днешния ден, а екипи на пожарната се борят с пламъците, само че са затруднени поради наслоените боклуци, които са с височина към 20 метра. Огнеборците са съумели да предотвратят разгръщане на пожара в горските масиви, заяви Българска национална телевизия.

Стихията е сложна за преодоляване, а поданици на Велинград описват, че в града се усеща неприятната миризма.
Очаква се мобилна станция да стартира замерване на чистотата на въздуха, само че съгласно управляващите няма място за терзание. Община Велинград е на финала на дългата процедура за рекултивиране на сметището, като в къс период чака и финансирането да бъде обезпечено.

Тази нощ бяха потушени пламъците, които обгърнаха и сметището на военния цех " Арсенал " в Казанлък. Огънят се е запалил самичък поради високите температури на индустриални боклуци, напоени с машинно масло. Производственият развой в завода не е бил усложнен.

Пожарът избухна малко след 21 ч. нощес. Два екипа огнеборци съумяха да го овладеят за два часа, а през цялата нощ ведомствената пожарна на " Арсенал " обливаше мястото с вода, с цел да не се възпламени още веднъж.

Сметището се намира надалеч от индустриалните цехове и не е основана заплаха за гърмеж или за служащите. Не са горели рискови материали, запалили са се битови боклуци и остарели парцали, употребявани в производството, които се складирали на избраното място. Не е засечено замърсяване на въздуха над нормите.

Екстремален показател за пожароопасност е в действие тук-там в 15 области на страната, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Индексът обгръща територии от областите София, София - град, Враца, Плевен, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Перник, Пазарджик и Благоевград.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР