Сметището е в района на месодобивно предприятие Николов 95 ЕООД

...
Сметището е в района на месодобивно предприятие Николов 95 ЕООД
Коментари Харесай

Русенец подаде сигнал за нерегламентирано сметище

Сметището е в региона на месодобивно дружество " Николов 95 " ЕООД - град Русе

Във Facebook групата " Сигнали към Община Русе " Николай Стайков разгласява фотоси от нерегламентираносметище над транжорната на Касева Чешма и пита:

" Опитах да го почистя, само че е прекомерно огромно и непостижимо за мен! Към кого да се обърна за подпомагане? "

Валентина Колева - един от пълномощниците на кмета Пенчо Милков, която дава отговор за кварталите " Дружба " и " Чародейка ", написа: " Здравейте, Одобрих подадения сигнал, тъй като е на границата с моя регион. Ще приказвам с отдел " Екология ", защото в периферията на " Чародейка " - север има няколко обособени нерегламентирани сметища. Не е проблем да се почисти, а да се опази от ново замърсяване?! "

Въпросът на кметския прокурист е обоснован - откакто бъде изчистен регионът по какъв начин ще бъде опазен от ново струпване на отпадъци?

Тъй като явно Община Русе няма запас да следи ежеминутни всички прилежащи региони, следва да се задейства гражданската съвест и отговорност. Надяваме се чиновниците от отдел " Екология " да си свършат бързо работата и да реагират съответно на сигнала, а жителите на общината да стартират да се отнасят като положителни стопани към околната среда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР