Смесването на ваксини от различни видове е неправилно. Това заяви

...
Смесването на ваксини от различни видове е неправилно. Това заяви
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Смесването на ваксини от различни видове е неправилно

Смесването на ваксини от разнообразни типове е погрешно. Това съобщи в ефира на имунологът акад. Богдан Петрунов. Той е уверен, че всеки, който е получил първа доза на AstraZeneca, би трябвало да си постави и втората.

" Случаите на тромбози при Оксфордската ваксина са толкоз малко, че са в % на предвидимата здравна процедура ", добави Петрунов.

Той акцентира, че имунитетът се гради освен на база на антителата, а главно на клетъчния имунитет, тъй че в случай че преболедувалите имат добър клетъчен имунитет, няма проблем.

" Изследванията потвърждават, че при преболедувалите клетъчният имунитет е добър. Те умерено могат да се ваксинират. Хората няма смисъл да вървят да си тестват антителата, това нищо не може да им каже, защото огромна част от антителата не са функционални, т.е. не са обезвреждащи антитела ", сподели още акад. Петрунов.

" Антителата единствено демонстрират, че организмът им е имал контакт със съответния вирус и не би трябвало да ги успокоява огромното количество антитела в организма. Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец ", сподели акад. Петрунов.

Около 3,5% от хората по света не могат да се разболеят или доста мъчно се разболяват заради това, че имат доста високо равнище на обособяване на интерферон. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР