Смесването на аспирин с кафе сутринта след запой е нездравословно,

...
Смесването на аспирин с кафе сутринта след запой е нездравословно,
Коментари Харесай

Не пийте аспирин срещу махмурлук

Смесването на аспирин с кафе сутринта след запой е нездравословно, съобщи общопрактикуващият доктор и нарколог Олга Кашубина пред РИА Новости.
„ Най-яркото следствие от прекаляването с алкохол е главоболие заран след купона. Традиционно махмурлукът, причиняващ това страдалчество се лекува с композиция от болкоуспокояващи или аспирин и мощно кафе. Това ще ви донесе краткотрайно облекчение, само че може по-късно да нанесе тежка щета на стомаха ”, счита Кашубина.
" Аспиринът в действителност може да облекчи главоболието, само че това е правилно за всеки вид главоболие. Няма съответна причина да приемате аспирин против махмурлук, само че би трябвало да знаете, че това може да ви навреди. Аспиринът въздейства зле на стомаха. При хората които прекаляват с алкохола, стомахът постоянно е нервиран и в случай че добавите аспирин и кафе „ от горната страна ”, това може да аргументи остра болежка или да докара до продължителен гастрит. Хората с пептична язвена болест не трябва даже да помислят за такава композиция ”, поучава лекарят.
От друга страна, при постоянни главоболия, които не са свързани с използването на алкохол, композиция от кафе и болкоуспокояващи може да даде позитивен резултат. Аспиринът разрежда кръвта, а кофеинът оказва помощ за унищожаване на токсините от нея.
" Има даже хапчета, които комбинират аспирин и кофеин. Фактът, че фармакологията създава такива лекарства, допуска, че тези две субстанции са изцяло комбинируеми ”, съобщи Кашубина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР