Смесица от шеги и тревога в Скопие предизвика изявлението на

...
Смесица от шеги и тревога в Скопие предизвика изявлението на
Коментари Харесай

Скопие: България не ни пуска в ЕС, но ще ни води в Космоса

Смесица от смешки и паника в Скопие провокира изказването на водача на " ИТН " Слави Трифонов да изпрати двама български и един, изтъквам, " северномакедонски " астронавт в Космоса.

Трифонов нееднократно е потвърждавал твърдата си позиция по отношение на югозападната ни съседка, а министър председателят Зоран Заев изрази подготвеност да посети колкото пъти би трябвало София, с цел да получи " да " за начало на договаряния.



" България не ни пуска в Европейски Съюз, само че ще ни води в Космоса. "



" Ето ви го, подготвен. Кажете му на Слави Трифонов да си го вземе! "



" Български служител на реда търси 20 лв. за винетка. " Така в Скопие посрещнаха обещанието на Слави Трифонов.

" Македония и България имат доста повече работа да свършат тук, на Земята, в сравнение с във Вселената ", съобщи Гоце Михайлоски, публицист в " Канал 5 ", Скопие.

Шоуменът Игор Джамбазов отговори на Слави Трифонов, който към този момент облече сканфандър и изрази подготвеност за среща с останалите космонавти пред, изтъквам, " галактическата станция Кюстендил ". Други гледат на изявата на Трифонов по-сериозно.

В ютюб групата за българо-македонско другарство " Коридор 8 " започва ново шоу " Заедно и във Вселената ".

В България Гергана Паси подсети, че в действителност концепцията за изпращане на българин в Космоса е на Атлантическия клуб, а да го съпровожда астронавт от Северна Македония е предложил външният ни министър преди дни.

" Аз мисля, че това е една добра концепция, а още по-добра концепция би било един ден да има български и македонски космонавт дружно и да решат въпросите в Космоса ", съобщи служебният министър на външните работи Светлан Стоев.

Експерти и медии в Скопие подчертават върху твърдата позиция на Слави Трифонов, който, съгласно тях, е, изтъквам, " по-голям националист даже от Бойко Борисов ". И не утвърждават израза " северномакедонски ".

" ИТН " и Слави Трифонов нееднократно са заявявали позицията си по отношение на участие на Скопие в Европейски Съюз.

" Докато българинът не е спокоен във връзка с историята си и във връзка с това, какво съставлява Македония, до тогава нашето мнение ще бъде еднообразно с това на всички българи ", сподели Слави Трифонов.

Според специалисти, пътищата, контактите и връзките от двете страни на границата, а не Космосът, са горещите въпроси сред София и Скопие.

В Космоса или не - единствено нов парламент може да промени българската позиция за Република Северна Македония. Дали държавно управление на малцинството ще успее да го направи е неразбираемо.

Още преди изборите министър председателят Заев изрази подготвеност да идва в София още веднъж и още веднъж, до момента в който успее. Колко пъти още ще му се наложи да пристигна - следва да забележим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР