Смешни са опитите за антипазарно регулиране на цените на основни

...
Смешни са опитите за антипазарно регулиране на цените на основни
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Наивни са усилията за регулиране на цените от държавата

Смешни са опитите за антипазарно контролиране на цените на съществени артикули, което даже в комунистическия свят не се прави. Това са наивни старания, това означи банкерът Левон Хампарцумянв прадеването „ Тази сутрин” по bTV във връзка концепцията да се контролират цените на главните храни и предлагането 10 значими продукта от първа нужда да имат таван на облагите.

От Вътрешна македонска революционна организация желаят таван на облагите за 10 продукта от първа нужда Според тях би трябвало да се вкара понятието „ Социална кошница ”
Ако една стока е контролирана ценово, тя или изчезва от пазара или търговецът си намира метод да компенсира, изясни той и уточни образци – Венецуела и Северна Корея.

„ Ако има повишение на заплатите неизбежно ще има и повишение на цените ", означи банкерът.

„ Когато има процеси, които водят до по-високи цени и биха довели до по-високи заплати в избрани браншове, това е обвързвано със замогване. Няма кък да забогатеем без ценовите нива да отиват нагоре ", изясни Хампарцумян.

По думите му имаме растяща стопанска система от много време, има и процеси в света, които водят до смяна на цените на енергонисителите, които се повишават и естествено това се отразява и в България.

Всяко нарастване на налозите би трябвало да бъде обвързвано с предоговоряне на публичния контракт, поради който плащаме налози, означи Левон Харпацумян във връзка концепцията за смяна на плоския налог.
Пламен Димитров: Плоският налог към този момент носи негативи С новото нарастване на цената на газа издръжката на живот за 4-членно семейство ще стане 2600 лева на месец
„ Вероятно е в един миг да има по-висока дънчна ставка. Как ще се употребяват налозите обаче е по-важно. Дали сме склонни да даваме пари на тези хора, които сега ни харчат налозите – това е една огромна въпросителна. Ако ги употребяват за неработещи камери и вълнисти автомагистрали, просто няма да бъде най-хубавият договор”, разяснява банкерът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР