Смесената щафета на САЩ подобри на два пъти световния рекорд

...
Смесената щафета на САЩ подобри на два пъти световния рекорд
Коментари Харесай

Смесената щафета на САЩ взе златото със световен рекорд

Смесената щафета на Съединени американски щати усъвършенства на два пъти международния връх в дисциплината 4 х 100 метра съчетано плуване и справедливо завоюва златните медали на международното състезание по плуване в Будапеща.

 Федерика Пелегрини се сбогува с 200-те метра кроул със международна купа
Федерика Пелегрини се сбогува с 200-те метра кроул със международна купа

Кейти Ледецки се елементарни с фантазията си за шест златни медала

В дисциплината вземат участие по двама мъже и две дами, като те биват избирани, на кои постове ще плуват, по убеждение на треньорите. Американците, като най-силен тим, сформираха квартет от олимпийски медалисти и завоюваха безапелационно с време 3:38.56 минути. Гърбистът Мат Гривърс започва. След него международната шампионка и рекордьорка Лили Кинг плува бруст. Бътерфлаят беше за Каелеб Дресел, а Симоне Манюел затвори щафетата с кроул. Манюел затвори и дамската щафета 4 х 100 метра в неделя, която също се окичи със златни медали.

 Симоне Манюел
Източник:

Симоне Манюел

На второ място се класира Австралия, която в последните метри изпревари двойните бронзови медалисти Канада и Китай. Австралийците приключиха за 3:41.25 минути с задатък единствено от 4 стотни. Те бяха в състав: Мич Ларкин, Даниел Кейв, Емма МакКеон и Бронте Кямпбел.

Британците бяха международни първенци от Казан 2015, само че единствено с Адам Пийти - бруст и Джеймс Гай - бътерфлай не устояха в последните метри и останаха пети. Постижението им от 3:41.56 минути е европейски връх.

Дисциплината е към този момент олимпийска и е доста зрелищна, поради смесването на половете в обособените постове.

 Снимка 305780
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР