Смесената ни двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров

...
Смесената ни двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров
Коментари Харесай

Второ злато за българските акробати на младежката Олимпиада в Аржентина!

Смесената ни двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров завоюва втора купа на продължаващите в Буенос Айрес юношески Олимпийски игри. Българският тандем влезе с трети резултат във финала, само че там бе неосъществим с общ резултат 27.850 т. Среброто е за Израел с 27.590, а бронзът за Украйна с 27.450 т. Костадинова и Димитров към този момент сграбчиха едно злато преди седмица като част от единен мултинационален гимнастически тим.

 Снимка 383833

Същевременно Валентин Андреев донесе следващ орден на България. 17-годишният ни гений в хвърлянето на чук извоюва сребърното отличие, откакто и във втората фаза на конкуренцията реализира 81.67 метра и общ общ брой от двата спортни дни 163.96 метра. Българинът беше изпреварен само от международния рекордьор под 18 години Михайло Кохан (Украйна), който записа най-силния резултат и във втората фаза - 85.14 метра. Той стигна до олимпийската купа със общ брой от 171.11 метра.

 Диана Петкова: Много се веселя, че имах късмет да съм част от младежката Олимпиада
Диана Петкова: Много се веселя, че имах късмет да съм част от младежката Олимпиада

Пловдивчанката стана шеста на 50 метра свободен жанр в Буенос Айрес

Така България към този момент девет медалисти и девет оценки на младежката олимпиада: 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. До момента трофеи в отборните надпреварите завоюваха стрелеца Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които през днешния ден завоюваха и независимо злато. Адриан Андреев завоюва сребро на двойки в тениса, вицешампион е и щангистът Христо Христов, а третото ни сребро пристигна през днешния ден от Валентин Андреев. Бронзовите ни оценки са две - на Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).

С втората си серия от опити на гюле и Яна Копчева завърши присъединяване си на игрите. Българката се подреди на влиятелното шесто място с 15.24 м най-хубав резултат във втората фаза и общ общ брой 30.65. Двамата ни представители в модерния петобой стартираха присъединяване си в отборната микс щафета като част от интернационални двойки. Зорница Стоилова е в дует с унгареца Шчаба Бом, а Христо Панайотов в тандем с киргизстанката Екатерина Тарева. Във фехтовката тимът на Христо се подреди 17-и, а на Зорница - 18-и.

Останалите тествания са във вторник.

 Снимка 383832
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР