Сменят членовете на Управителния съвет на „Терем“. Освободен е и

...
Сменят членовете на Управителния съвет на „Терем“. Освободен е и
Коментари Харесай

Смени в ръководството на Терем

Сменят членовете на Управителния съвет на „ Терем “. Освободен е и шефът на " Почивно дело ", само че той не може да бъде открит към този момент месец. С постовете си се разделят и шефът на Главна дирекция „ Инфраструктура на защитата “, както и някои от чиновниците, които не вършели работата си. За всички тези рокади заяви военният министър Георги Панайотов на брифинг в четвъртък.

" Ръководството на " Терем " се е употребило от обществени облаги. Извършвани са командировки в чужбина с неразбираема цел, без резултати. Служебни коли са се употребявали за персонални цели ". Така Панайотов заключи резултатите от инспекцията в държавната компания, профилирана в поправки и поддръжка на военна техника.

Министърът акцентира, че „ Терем “ за последно е била на облага през 2017 година

" Понастоящем имат дарба за ремонт единствено на остаряла руска техника. Техният холдинг, с цел да поддържа останалите си предприятия, е дал заем на стойност 42 млн. лева с Данък добавена стойност, които в никакъв случай няма да бъдат върнати. Не е направено нищо за модернизирането на групата и усвояването на нови мощности. Дружествата работят на загуба, а Съветът на шефовете няма бизнеспрограма. След септември няма да имат контракти и чиновниците няма да получават заплати ", разяснява още Панайотов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР