Смели плувци, гмуркащи се в студените води, огромни феерични замъци

...
Смели плувци, гмуркащи се в студените води, огромни феерични замъци
Коментари Харесай

Леденият фестивал в Харбин предлага на посетителите феерични замъци и групови сватби

Смели плувци, гмуркащи се в студените води, големи феерични крепости и групови сватби предлага на посетителите стартиралият Международен фестивал на леда и снега в китайския град Харбин , съобщи Агенция Франс Прес.

Зрелищна заря беляза откриването на феста в неделя през нощта измежду постройки и статуи, изваяни от ледени блокове със смайващи размери.

По-рано 43 младоженки с дантелени булчински рокли и букети с рози караха кънки дружно с избраниците си, с цел да вземат присъединяване в групова женитба на леда. Плувци по бански не се изплашиха от невероятния мраз (минус 7 градуса) и самоуверено плуваха в спонтанен басейн, издълбан в заледените води на река Сонгхуа.

Тази година за построяването на фигурите за феста бяха употребявани 17 000 кубика лед . Блоковете бяха изсечени от река Сонгхуа от 100 служащи, които се трудиха в всеки ден в продължение на няколко седмици преди откриването.
 БГНЕС-->
Проявата в Харбин, проведена в едно от най-студените места в Китай (минус 26 градуса), предлага на посетителите невероятни ледени композиции, осветени с неон. Фестът притегля милиони фенове от откриването му през 1985 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР