Смели жени, страхливи мъже, мъжки“ постъпки, женски номера“...Това са все

...
Смели жени, страхливи мъже, мъжки“ постъпки, женски номера“...Това са все
Коментари Харесай

Жените - смели, мъжете -мишки? Никой не ти е длъжен в „Игри на волята“

Смели дами, страхливи мъже, „ мъжки “ действия, „ женски номера “...Това са все понятия, които в последните години като че ли се размиха. Жените се еманципират, а на мъжете това им е комфортно, тъй като към този момент не би трябвало да правят всичката „ мъжка “ работа. Жените ли се еманципираха първи или мъжете се размекнаха? Този въпрос припомня един различен въпрос без отговор – кое е първо – кокошката или яйцето. Отговор не можем да му дадем, само че можем да очертаем една все по-трайна наклонност.

Тенденция, която все по-ясно виждаме както в живота, по този начин и в „ Игри на волята 4 “. Жените като че ли са раздвоени. От една страна се възприемат наедно с мъжете – като мощ, воля, порив и триумфи. От друга страна обаче чакат от мъжете да не не помнят водещата си роля на покровители – да се грижат за дамите и да ги пазят.

Темата се изостря от ден на ден в последната седмица от предаването. Станахме очевидци на две дами, които напуснаха формата и упрекнаха мъжете, че не са ги защитили, с цел да останат до край. Първо Георги не съумя да избави Фейгин, нито с грошове, нито с самодейност да се хвърли в борбата вместо нея. В резултат – тя отпадна от „ Игрите “. А всички упрекнаха Георги.



Историята се повтори единствено няколко дни по-късно. По стичане на събитията само Мирела предложи да заеме капитанското място и да отиде на Арената, където обаче завърши пътят ѝ в „ Игри на волята “. В този случай упрекнат бе някогашният ѝ другар Лефтеров, който не е предложил да се хвърли в борбата вместо нея и носи косвена виновност за отпадането ѝ.



А това отключи сериозна дискусия в обществените мрежи. Виновен ли е мъжът, който не пази дамата или жена, която декларира, че е мощна, би трябвало да може да се оправи и без мъжка поддръжка.



„ От самото повтаряш аз и ти да се пазим. Не ме опази “. Така Мирела се обърна към Лефтеров през сълзи на видеото, което снима след отпадането си. А той не одобри упрека. И се аргументира: „ Мирела няма право да приказва за изменничество. Тя сподели като влизахме, че още се обичаме, само че не счете за редно, откакто цялото племе знае, че са си по-близки с Валери, да пристигна и да каже „ по този начин и по този начин “. Така че не знам какво чака от мен “.

А мненията по тематиката са на двата полюса. Част от почитателите на предаването пазят Мирела: „ Той самичък е предложил тази тактика,преди да влязат. Надали няма да се радва,ако той завоюва,това е била задачата,да се пазят,да имат късмет единият да стигне край. Тя го направи!Той не. Когато обещаваш нещо,спазваш го. Това визираше момичето и за това плака. Той просто се уплаши и я жертва “.

Други фенове обаче заемат неговата страна: „ Лефтерката би трябвало да я пази, а в това време тя с различен. Объркала си играта, Мирела “.

А трети заключват: „ Ако желае 10 мъже да харесва, само че за какво дамите чакат някой да ги пази? Влизаш в тази игра,трябва да си наясно,че шансът е 50/50 “.
               

След като отпадна, Мирела призна за какво сама се е предложила за капитан на племето на Безстрашните: „ Така бих направила и в живота. Ще се жертвам непрекъснато за някой различен. Предпочитам на мен да ми е мъчно, мен да ме боли, в сравнение с някой човек, който обичам. И в действителност може би аз съм глупавата, мислейки си, че всички ми мислят положителното. Тръгвам си почтено, гордея се със себе си, гордея се какъв брой доста водех и по какъв начин се опълчих против Алекса, на него му беше мъчно да ме победи “.

Алекса също остана отчаян от това, че мъжете от Безстрашните не са се защитили Мирела и не са поели капитанския пост. „ Не съм доста благополучен. Това през днешния ден против мен не трябваше да бъде тя. Просто хората от Безстрашните се бяха скрили като мишки. Какво значение има кой е капитан, ти имаш боязън да излизаш на арената и поради това изпратиха Мирела. Изпратиха хубавицата против звяра. Тя беше заслужен съперник от самото начало “.

А това още веднъж раздели почитателите. „ Всяка жена чака мъжка протекция, съгласно мен е генетично заложено. А пък мъжете комфортно се радват на женската равноправност и явно от ден на ден губят мъжките си рефлекси “, безапелационни са част от феновете. Други откровено съчувстват на Мирела: „ Всички я предадоха! Мъжете знаеха, че Алекса е капитан на алените и усещаха, че ще им срита задниците. Първите седмици се биеха в гърдите, че са велики капитани... “.

Някои пък са безапелационни, че когато дамите желаят равни права с мъжете, би трябвало да имат и равни отговорности:

„ Странно нещо са дамите.. първоначално давай да вършим женски обединения да гоним мъже... в края ами къде са мъжете да ни защитят и да излязат да се бият за нас... като че ли когато е комфортно сме дами “.

„ Този бил задължен,онзи бил задължен, ми дай да им разделят успеха на всички дами,като са им длъжни и закривай играта “.

„ Да. Искаме равни права, само че по-малки отговорности “.

„ Тук идва въпросът ДО КОГА би трябвало да пазиш някого в играта? В последна сметка нали продукцията споделя, че всеки би трябвало да потвърждава себе си на арената - без значение мъж или жена. Иначе Мирела си беше ок в играта - нищо срещу нея “.

Коя от двете страни е права? Това е отговор, който всеки би трябвало да открие самичък за себе си. Но едно е несъмнено, наклонността на размитите понятия ще продължи. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР