Смелчаците от екипажа Neverest Ocean Row Стефан и Максим Иванови

...
Смелчаците от екипажа Neverest Ocean Row Стефан и Максим Иванови
Коментари Харесай

Смелчаците от Neverest преминаха половината път

Смелчаците от екипажа Neverest Ocean Row Стефан и Максим Иванови минаха половината път от предизвикването си да стигнат с гребане от Португалия до Бразилия.
“Чувстваме се възторжени - откакто изминахме 3,000 км (1,600 морски мили) за 31 дни, преди малко преминахме половината път на пътешествието си през Атлантика! Това са приблизително 97 км дневно или повече от 100 км, в случай че считате, че бяхме на морска котва три нощи заради по-тежкото време. Равностойно на по един маратон океанско гребане на гребец дневно в разнообразни климатични условия, с лодка, която тежи над 1,100 кг.

През последните няколко дни се опитваме да засилим мотивацията си да гребем тези безкрайни километри, като си представяме, че междинната точка е връх, на който планинар се изкачва, преди да се обърне и да се насочи към дома. Надяваме се втората половина да е по-лесна, макар че знаем, че пътят надолу по планината постоянно е по-коварен.

Затова, си обещаваме да бъдем най-малко два пъти по-внимателни до края.

Храним очаквания, че ще забележим някои от в действителност огромните риби - като синия кит в по-дълбоките води, които наближаваме”, написаха татко и наследник в профила си в обществените мрежи.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР