Смела украинка изрази възмущението на народа си в четвъртък, когато

...
Смела украинка изрази възмущението на народа си в четвъртък, когато
Коментари Харесай

Украинка към руски войни: Сложи си семки в джобовете, да пораснат цветя на украинска земя, когато умреш

Смела украинка изрази възмущението на народа си в четвъртък, когато се изправи пред тежковъоръжени съветски бойци и изиска да узнае какво вършат в страната ѝ, написа британското издание.

Жената извика на двама от бойците: „ Какво, по дяволите, вършиме на наша земя? “, до момента в който един от бойците в Хеническ, пристанищен град на Азовско море, се опитваше да я успокои.

Тя се отдалечи, само че по-късно извика:

„ Трябва да си сложите слънчогледови семки в джобовете, с цел да могат да поникнат цветя на украинска земя, откакто умрете “ .

Ukrainian woman confronts Russian soldiers in Henychesk, Kherson region. Asks them why they came to our land and urges to put sunflower seeds in their pockets [so that flowers would grow when they die on the Ukrainian land]
— UkraineWorld (@ukraine_world)
Ожесточени боеве се развихриха в други елементи на града вечерта.

В същото време рядко следени митинги против съветския президент Владимир Путин избухнаха в Москва и Санкт Петербург. Руската полиция задържа съвсем 1400 души на антивоенните митинги в цяла Русия, откакто Путин изпрати войски в Украйна.

Припомняме, че

в телевизионно послание в четвъртък рано сутринта съветският президент Владимир Путин разгласи, че е взел решение за осъществяване на "специална интервенция за отбрана на Донбас ", заяви ТАСС. Той сподели, че отговорността за вероятно клане ще лежи напълно на съвестта на „ украинския режим “ и прикани украинските военнослужещи неотложно да сложат оръжие и да си отидат вкъщи.

Путин беше безапелационен, че Москва няма да допусне появяването на нуклеарно оръжие в Украйна .

Според думите на Путин в проектите на Русия не влиза окупацията на украински територии и дейностите на Русия не са свързани с нанасяне на щета на ползите на Украйна, а със отбрана на самата себе си от „ тези, които са взели Украйна за пленник “.

Руският президент съобщи, че при положение на интервенция в обстановката в Украйна извън , Русия ще отговори неотложно.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР