Смехът и шегите подобряват обективно човешките способности за мислене, защото

...
Смехът и шегите подобряват обективно човешките способности за мислене, защото
Коментари Харесай

Смехът подобрява способностите за мислене

Смехът и шегите усъвършенстват обективно човешките качества за мислене, тъй като значително засилват кръвообращението в съответните раздели на основния мозък, заяви ТАСС, базирайки се на японски учени.
Специалисти от медицинския факултет на университета Кинки са изследвали ролята на смеха за мисленето по поръчка на корпорацията "Кирин холдингс ".
От януари до април те са провеждали опити с присъединяване на 25 дами и мъже на възраст сред 40 и 65 години, на които са показвали записи на осъществявания на известни японски комици. Тестовете демонстрират, че след смях видимо се покачва скоростта на реакция, изостря се паметта и концентрацията. Участниците в опитите са правели калкулации на разум доста по-бързо, отговаряли по-точно на въпроси в разнообразни области.
Медицинските изследвания демонстрират, че след смях кръвообращението в предните дялове на мозъка се усилва почти 2,7 пъти. В интензивността на един от ензимите има спад, което сочи към съществуване на психически стрес.
Благоприятното влияние на смеха е известно от антични времена, само че това е първият път, когато сходно научно проучване се организира в Япония.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР