Смехът и шегите подобряват обективно човешките способности за мислене, защото

...
Смехът и шегите подобряват обективно човешките способности за мислене, защото
Коментари Харесай

Смехът подобрява способностите за мислене

Смехът и шегите усъвършенстват обективно човешките качества за мислене , тъй като значително засилват кръвообращението в съответните раздели на основния мозък, заяви ТАСС, базирайки се на японски учени.

Специалисти от медицинския факултет на университета Кинки са изследвали ролята на смеха за мисленето по поръчка на корпорацията " Кирин холдингс ".

От януари до април те са провеждали опити с присъединяване на 25 дами и мъже на възраст сред 40 и 65 години , на които са показвали записи на осъществявания на известни японски комици. Тестовете демонстрират, че след смях видимо се покачва скоростта на реакция, изостря се паметта и концентрацията. Участниците в опитите са правели калкулации на разум доста по-бързо, отговаряли по-точно на въпроси в разнообразни области.

Медицинските изследвания демонстрират, че след смях кръвообращението в предните дялове на мозъка се усилва почти 2,7 пъти. В интензивността на един от ензимите има спад, което сочи към съществуване на психически стрес.

Благоприятното влияние на смеха е известно от антични времена, само че това е първият път, когато сходно научно проучване се организира в Япония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР