Смазваща разлика, поздравяваме победителите и им желаем успешен мандат. Поздравяваме

...
Смазваща разлика, поздравяваме победителите и им желаем успешен мандат. Поздравяваме
Коментари Харесай

Нинова: Във вторник започваме разговори за правителство

Смазваща разлика, поздравяваме спечелилите и им желаем сполучлив мандат. Поздравяваме социалистите, които са измежду най-активно гласувалите. Дано с привършване на изборите политическата конюнктура се успокои и да се захванем с работа за страната. Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова.

 

" За Българска социалистическа партия компромисите ще са рационалните, дано не изпадаме в конкретика, не сме се виждали с сътрудниците от другите партии, изчакайте ден-два, дано се срещнем ", съобщи тя за договарянията с " Продължаваме промяната " за сформиране на държавно управление.

Социалната политика, повдигане на приходите, битката с неравенството, понижаване на цените, постоянна стопанска система, превъзмогване на рецесиите – това са целите, за които имаме мандат да преговаряме, уточни тя.

" От вторник започваме да представяме тези цели на общите срещи и да ги обсъждаме с другите партии. Ще намерим сечението, сигурни сме. Но не виждаме по какъв начин с десни средства могат да се реализиран леви резултати ", добави тя.

" От първите ни диалози до последния сме възнамерявали 4-годишен мандат и по този начин сме си залагали политиките и целите. Трябва да си подредим нещата. Имена за министри още не сме обсъждали ", сподели още Нинова. 

" Трябва да побързаме поради приемането на бюджета за 2022 година Това ни притиска, имаме единствено декември, а имаме цялостен бюджет, който поражда разногласия, би трябвало най-малко да приемем бюджета ", уточни Нинова

" През януари имаме Конгрес. След това ще се отвори процедура за директен избор за водач, който ще извършва решенията на груповите органи ", съобщи в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР