Смаяни от благоуханието й, кръстоносци я пренасят от Дамаск в

...
Смаяни от благоуханието й, кръстоносци я пренасят от Дамаск в
Коментари Харесай

Кампания брани славата и аромата на Роза Дамасцена

Смаяни от благоуханието й, кръстоносци я придвижват от Дамаск в Европа Младите синдикалисти от СТСБ я направиха известна по целия свят
Мнозина считат, че вместо дъбови клончета, в герба ни би трябвало да има роза. Все отново маслодайното растение от дълго време се счита за един от знаците на България. Който става и все по-популярен, в случай че се съди по напора от непознати туристи на обичайните празници на розата в Карлово и Казанлък.
Все повече китайци и японци бият път до родината ни, с цел да видят онлайн розобера в Розовата котловина.
Вече пета година дейни участници в празниците на розата в родния град на Васил Левски са и младежите на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ). Заедно с сътрудници и другари тази година те се включиха и в розобера.
Младите синдикалисти интензивно вземат участие в акцията за разпространение на фамозната роза Дамасцена, която дава най-качественото розово масло у нас.  
„ Целта е да запазим качеството на роза Дамасцена, да съхраним достолепието на българския народен знак и да подпомогнем  дребния розопроизводител.
Призивът ни - да превърнем работата в празник, да я извисим в идея и всяка последваща година да се събираме, с цел да честваме дружно реализирането на тази идея. Вярвам, че за всеки българин е значимо най-малко един път да се допре до българския розов цвят, най-малко за малко да го подържи в ръцете си - вълшебно е! ”,  разяснява ръководителят на Младежкия комитет на СТСБ Алина Милушева.
Популяризирането на розата  Дамасцена по време на интернационалните конгреси и събития към този момент е традиция за СТСБ. През 2014 година във връзка семейството на България на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация (ITF), младите синдикалисти за първи път се включват в майския розобер, като след това

набраният розов цвят е обработен и подарен на 1800 делегати и посетители от 117 страни

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР