Смъртта в болниците е третата причина за смъртността след рак

...
Смъртта в болниците е третата причина за смъртността след рак
Коментари Харесай

Около 250 000 души годишно умират от смърт, която е могла да бъде предотвратена

Смъртта в лечебните заведения е третата причина за смъртността след рак и онкологични болести. Информацията показа ръководителят на Сдружение " Център за отбрана правата в опазването на здравето " доктор Стойчо Кацаров на полемика в СБАЛАГ " Майчин дом " сред пациентските организации и здравни специалисти на тематика " Да приказваме за сигурността на пациента ".

Темата е отдадена на Световния ден за сигурност на пациента.

Д - р Стойчо Кацаров се надява да има повече такива срещи и те да бъдат с претъпкани зали, тъй като казусът с сигурността на пациентите е огромен. Полагат се грижи за сигурността на хората и те не стартират от тази година или от новата самодейност на СЗО, регистрира доктор Кацаров.

По думите на Кацаров обилни старания се хвърлят за стандартизиране на дейностите на медицинския личен състав. Според него обаче тези старания нямат няма нищо общо с " нашата измислица медицински стандарти ".

" Може ли пациентът, който е индивид на лекуването да бъде включен в процеса на сигурността? ", запита лекарят. Във всички случаи битката за възстановяване на сигурността няма да бъде сполучлива, в случай че не бъде интегриран пациентът, установи доктор Кацаров.

Той уточни, че няма информация какъв е процентът на броя на повторните хоспитализации, повторни интервенции, които не са планувани, процентът на настъпилите затруднения след интервенция, които също не са планувани. Доц. Кацаров посочи, че първото изискване да бъде участник пациентът в неговата сигурност е нормативно такава информация да му бъде предоставена, с цел да може да реши, да избира и да стане участник в процеса на сигурността.

Тази информация не се крие освен поради авторитет. Тя постоянно не се демонстрира поради последствията, които може да докара. Признавайки нещо сходно, лекарите рискуват да бъдат подведени под наказателно гонене, сподели доктор Кацаров.

Той упорства за правилник за информация, която касае повторни хоспитализации, повторни интервенции, които не са планувани, процентът на настъпилите затруднения след интервенция, които не са планувани. " Не би трябвало лекарите да се опасяват, да не крият грешките, с цел да може тези неточности да не се повтарят. Това ще спомогне за повишение сигурността на пациента ", счита лекарят.

Пациентът би трябвало да има опцията да бъде участник, да застане в центъра на системата по сигурността на неговото здраве и на всички останали пациенти, откакто е добре осведомен, да има право да избира лекаря и от заплащането на получената здравна помощ да остане задоволен от лекуването, приключи доктор Кацаров. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР