Смъртта от ракови заболявания намалява за пета година в Европейския

...
Смъртта от ракови заболявания намалява за пета година в Европейския
Коментари Харесай

Смъртността от ракови заболявания в ЕС намалява

Смъртта от ракови болести понижава за пета година в Европейския съюз, предава Агенция Франс Прес. Шансът за съдбовен излаз в следствие от раково заболяване е намалял с към 6 % при мъжете тази година - от 139 смъртни случая на 100 000 души население на 131. При дамите също се отбелязва възстановяване на индикаторите от 86 смъртни случая на 100 000 души предходната година до 83 тази, или с 3.6 % по-малко.
Въпреки това, общият брой на умрелите от рак ще е по-висок от миналогодишния, тъй като е повишен броят на популацията.
При дамите за пръв път ракът на гърдата не е най-смъртоносната вариация на рисковата болест. Повече дами са умряли от рак на белите дробове, в сравнение с от рак на гърдата. Това е вследствие на все по-ефективното лекуване на рака на гърдата, като във Англия означават най-големия спад на съдбовни случаи - 13 %, следвани от Франция с 10 %.
В Полша обаче се отбелязва 2 % покачване на смъртните случаи от рак на гърдата, сочи проучването на учени от университетите в Милано и Лозана.
"Очевидно е, че макар положителната вест за процентния спад на гибелта от ракови болести, увеличението на междинната възраст на популацията ще докара до по-голям сбор умряли от тази болест ", споделя Густав Руси, редактор на списанието Годишник на онкологията, което разгласява данните от проучването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР