Смъртта на двойка канадски милиардери се превърна в световна сензация.

...
Смъртта на двойка канадски милиардери се превърна в световна сензация.
Коментари Харесай

Мистерията с обесените на мъжки колани милиардери: Кои са Бари и Хъни Шърман

Смъртта на двойка канадски милиардери се трансформира в международна сензация. След това новините, че двамата са били открити обесени на мъжки колани до басейна в дома си, без претекст за самоубийство, единствено задълбочиха мистерията, оповестява Би Би Си. Кои са Бари и Хъни Шърман?

В непубликуван спомен Бари Шърман декларира през 1996 година, че „ постоянно съм бил наясно с това, че личността ми е смъртна “. Недовършените му мемоари стават обществени поради правосъден развой през 90-те и разкриват един мъж със мощни убеждения – че няма господ, че свободната воля е заблуда и че животът няма смисъл или цел.
 
В средата на декември 2017 година 75-годишният Бари и 70-годишната му жена Хъни са открити мъртви в дома им в Торонто. Полицията удостовери, че е разглеждала случая като преднамерено двойно ликвидиране. Жертвите са открити обесени, изцяло облечени, висящи на колани на платформата до вътрешния си басейн.
 
Засега няма обвинени за хипотетичното ликвидиране.
 
Над 10 000 души, в това число министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо и министър председателят на Онтарио Катлийн Уайн, участваха на погребението. Това не е изненада – семейство Шърман има положение в размер на 3 милиарда $. Смъртта им покруси страната – частично поради въздействието върху опазването на здравето, което фармацевтичната компания на Бари Шърман „ Апотекс “ е оказала, частично поради милионите, които фамилията е похарчило за щедрост.
 
 На погребението синът им Джонатан ги назова „ ин и ян “. „ Никой от тях не беше идеален, само че дружно бяха изцяло уравновесени и изключителни “.
 
Бари самичък се описвал като работохолик – човек, който си носел работа и по време на ваканциите. Бил уверен безбожник, нападателен предприемач и любящ, въпреки и постоянно отсъстващ, татко. Хъни била сърдечна, „ магнитът и лепилото “, кито държали фамилията дружно. Била и неуморна купонджийка, която не разрешила ракът на гърлота или мъчителният артрит да й попречат на заниманията и благотворителните действия.
 
Хъни е родена в семейство на оживели от Холокоста полски евреи, които емигрирали в Канада. Бари е роден в Торонто, приключил инженерство в локалния университет. Запознали се през 1970 година и се оженили 6 години по-късно.
 
Двойката оставила зад тила си голяма благотворителна активност. Те дарили стотици долари на лечебни заведения, еврейски организации, университети и доброволчески организации. Чрез своята фондация компанията „ Апотекс “ е дарила над 40 млн. щатски $ по целия свят, в това число и изпращайки медикаменти за деца в Кения. Милиардерите, обаче, се стремели да не се хвалят с благотворителността си.
 
Бари навлязъл в бизнеса посредством фармацевтичната компания на чичо си, преди да си основе своя. „ Апотекс “ е забъркана в няколко съществени абсурда свързани с медикаменти. Обвинена е, че един от продуктите й за онкоболни е имал отрицатели резултати при тестванията. Освен това, генеричните медикаменти, които прозвежда, са много скъпи, като в Канада тези медикаменти са от най-скъпите в света.
 
Логично е с подобен огромен бизнес и със своя праволинеен темперамент Бари Шърман да си е основал много врагове.
 
Няколко месеца преди мистериозната гибел на двойката – през септември, Бари спечелил борба в съда със свои братовчеди, които претендирали за 20% от акциите на „ Апотекс “.
 
Мъри Рубин, другар на Бари от 50 години, разяснява с болежка: „ Не мога да допускам, че моят другар Бари... е починал по този ужасяващ метод. Загадката е кой е направил това и за какво “.

Превод и редакция: Блиц 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР