Смъртта на Джордж Флойд провокира невиждани по своя мащаб протести

...
Смъртта на Джордж Флойд провокира невиждани по своя мащаб протести
Коментари Харесай

Показаха снимки на тримата полицаи, замесени в убийството на Джордж Флойд

Смъртта на Джордж Флойд предизвика невиждани по своя мащаб митинги и манифестации, изкарвайки хиляди хора по улиците в огромните градове в Съединени американски щати и Европа, които осъдиха расизма.

По делото за непредумишленото ликвидиране на тъмнокожия американец към този момент бе притеглен единствено Дерек Шовин, който с оказания си напън върху врата на Флойд е провокирал задушаването му.

През вчерашния ден прокуратурата в щата Минесота разгласи, че с изключение на на Шовин, обвинявания в съучастие ще бъдат повдигнати и на трима негови сътрудници, които са взели участие в ареста – Ту Тао, Дж. Александър Куенг и Томас Лейн.

Смъртта на Джордж Флойд е непредумишлено ликвидиране

Видеозапис от ареста сподели по какъв начин Дерек Шовин бе сниман да притиска врата на проснатия по стомах Джордж Флойд в продължение на близо девет минути, до момента в който Двама от другите служители на реда стъпват на гърба на Флойд, а третият стои безучастно до тях.



Дж. Александър Куенг, Томас Лейн и Ту Тао също ще бъдат привлечени към правосъдна отговорност поради гибелта на Джордж Флойд (Кадър: Youtube)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР