Смъртта на Джордж Флойд ги изкара на улицата, а гневът

...
Смъртта на Джордж Флойд ги изкара на улицата, а гневът
Коментари Харесай

Кои са участниците в сегашните протести в САЩ?

Смъртта на Джордж Флойд ги изкара на улицата, а гневът им в някои случаи прерасна в принуждение. Кои са стачкуващите, в които Доналд Тръмп и други представители на управляващите виждат радикални групировки, до момента в който картината на терен е надалеч по-нюансирана?

Десетки разрушени полицейски коли, някои от тях опожарени, голям брой ранени служители на реда, запален полицейски сектор, това са фрагментите, които от четири дни обикалят света.

От Филаделфия до Лос Анджелис през Ню Йорк и естествено Минеаполис, епицентър на протестното придвижване, където Джордж Флойд умря прострян по стомах, до момента в който служител на реда притискаше с коляно врата му, сцените на градско принуждение се множат.

Според Доналд Тръмп това е дело на проведени групировки, по-специално крайнолявото придвижване Антифа, което той желае да глоби.

" Невярно е да се споделя, че множеството хора, нанесли тези вреди, се отъждествяват с Антифа или се считат за антифашисти. Няма никакви доказателства за това ", сподели Марк Брей, създател на книгата " Антифашизмът ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР