Смъртта на десетки хора в САЩ беше една предизвестена смърт.

...
Смъртта на десетки хора в САЩ беше една предизвестена смърт.
Коментари Харесай

Тръмп весело се кикоти на предложението „Застреляйте ги!“

Смъртта на десетки хора в Съединени американски щати беше една предизвестена гибел. Отново и още веднъж, и още веднъж.

И не, няма аспект да се спре с това. Напротив. Вирусът се популяризира и излиза от границите на Съединени американски щати. Масовите убийства от психопати към този момент напълно не са непокътнат номер на американците. Норвегия. Нова Зеландия. Русия.

В България и други страни не липсват психопати, само че на психопатите липсва „ обсег “. Радвайте се. Но вирусоносителите си почиват рядко и за малко. Факт ли е, че езикът на омразата и тук се вихри с цялостна мощ? Факт ли е, че расизмът става все по-модерен? Факт ли е, че хора, които мнозина считат за модели за подражателство, ръсят расова, етническа, верска, хомофобска, полова и каква ли още не ненавист? От всички неща, които можеха да изкопират, те избраха това…

Не е чудно за какво. Доказано е – от край време, че да създаваш ненавист и да сочиш „ отговорни “ за тази или онази неволя е превъзходен политически ход, изключително, в случай че успееш да убедиш тълпата (която по този начин или другояче споделя 14 мозъчни кафези посред си), че ти го играеш „ избавител “.

Както и да е. Гледайте ужаса и мислете желаете ли го и на родна почва. Това, несъмнено, не се отнася до расистите, чекистите и другите „ -исти “ и глисти. Казах „ мислете “, което ви изключва от микса.

Да забележим какво се случва в Съединени американски щати, където всеобщите стрелби се случват постоянно, а контролът върху продажбата и съхранението на оръжие е, на процедура – фиктивен.

Мнозина в Съединени американски щати споделят, че обезпеченото им от Втората корекция право да имат и носят оръжие, е в действителност обезпечено от Бог. Глупост върху нелепост, само че им прави работа. Съединени американски щати е страната, в която е неразрешено да се продават шоколадовите яйца Kinder, тъй като съществува разпоредба, съгласно която не може да има твърди предмети вътре в хранителни артикули. Същевременно Съединени американски щати е страната, в която можеш да си купиш автоматизирано (забранено на частни лица на множеството места по света!) оръжие от супермаркет, до момента в който си правиш седмичния пазар. Хляб, мляко, вафли, Daniel Defense DDM4 V7, а и малко муниции…

Изследване на Everytown for Gun Safety, извършено сред 2009 година и 2015 година, сочи, че в произшествия, в които са били употребявани автоматизирани оръжия (т.нар. assault weapons) в Съединени американски щати има 155% повече наранени и 47% повече убити.

В изследване, анализиращо данни на ФБР сред 1998 година и 2001 година, се споделя, че 20% от служителите на реда, починали по време на осъществяване на длъжностен дълг, са убити с автоматизирано оръжие. През 2007 година в отчет на Асоциацията на полицейските ръководители предлага на Конгреса да забрани оръжия, сходни на армейските, с цел да се прекъсне практиката нарушителите да са по-добре въоръжени от чиновниците на реда.

А в този момент да се върнем на свещената Втора корекция. Първо: маниакалното ѝ отбраняване стартира с думите: „ Не можете да я измененията! Тя е част от Конституцията! “

Всъщност… могат. Самото име „ корекция “ приказва за това, че Конституцията търпи промени.

Второ: поправката е писана, с цел да отбрани хората от развилнели се нарушители и доста значимото – от личните им представители на властта и държавното управление – когато то се опита да вкара тирания, хората да се защитят. Само че…

… единствено че, когато е утвърдена Поправката – 1791 година – си имал мускет, съседът ти е имал мускет, бойците на държавното управление са имали мускети. И сте били относително равни.

Днес ти – Били-Боб, имаш пушка, револвер, гранати – да речем – карабини, помпи, каквото там си искаш… Правителството ти има хеликоптери „ Апачи “, танкове, дронове и спътници с въоръжение, което може да ти направи проктологична интервенция с лазер от космоса…

Сега да хвърлим в огъня още малко „ гориво “. Всяка страна разполага с някакъв брой психологично заболели, расисти, нацисти и така нататък Докато сме на тематиката: не споделям, че всички психологично заболели са неприятни хора, а, че всички неприятни хора са психологично заболели (по един или различен метод!).

От заобикалящата среда обаче зависи дали и по какъв начин извратеното ще се прояви. Когато направиш оръжията по-достъпни от шоколадови яйца, правиш първата крачка, когато откажеш да наложиш надзор над оръжията – втората, а когато висши политици и ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА стартират да употребяват расистки лафчета и език на омразата – картинката е приключена. Лудите излизат, усещат се предпазени от политиците, стимулирани от тях, въодушевени от тях, получили надали не „ задачата “ си от тях. И са въоръжени като военни. Чудесно. Какво ли може да се обърка?

Докато плямпа за скъпата си стена на границата с Мексико Тръмп МНОГОКРАТНО употребява думата „ Инвазия “ по адрес на имигрантите. Той втълпява в главите на лудите, че са под блокада и би трябвало да се бият за свободата си. И да СПАСЯТ СТРАНАТА СИ. В резултат – нападенията над хора с латиноамерикански генезис през 2016-2017 година се усилват с 25%.



През май месец Тръмп „ игриво “ се засмя и стартира да се майтапи, когато от публиката един негов почитател кресна: „ Застреляйте ги! “ в отговор на сякаш реторичния въпрос на президента „ по какъв начин да спрем тези хора? “, говорейки за имигрантите. На заден декор – още поддръжници на Тръмп, още усмивки. Весело им е на хората.



Днес Тръмп, който в неделя не скапе почивката си и остана да си доиграе на голф игрището, е решил да посети Ел Пасо.

По мотив това юрист Раул Рейес съобщи пред CNN (която Тръмп назовава „ зложелател на народа “ и fake news, тъй като не го възхваляват, а вместо това – демонстрират на света какъв самовлюбен расист и подбудител е), че Тръмп няма работа в Ел Пасо, с изключение на може би една-две благоприятни условия да се снима с хора, пред хора, към хора, да заеме „ поза “ и да си направи реклама.

Латиноамериканската общественост, която e многохилядна в Ел Пасо, е безапелационна, че Доналд Тръмп не е добре пристигнал там. Той и расизмът му не са добре пристигнали. Те го сочат като един от виновниците всеобщата пукотевица да се случи.

Раул Рейес го назова „ клакьорка на насилието “ (cheerleader of violence).





Уаджахат Али от „ Ню Йорк Таймс “ съобщи, че по-добре Тръмп да си върви назад на голф игрището, където е бил и в неделя, когато килърът вършееше. „ Това тъпо дребосъче, което назоваваме президент “, бяха измежду думите, с които Али разяснява желанието на Тръмп да се появи в Ел Пасо и да се снима с локалните.

47-ият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Биден съобщи пред CNN, че Тръмп съзнателно употребява език, с който „ насъсква “ хората едни против други. Че назовава мексиканците „ изнасилвачи “, че назова даже цялостен един Балтимор „ обитаем с плъхове “ и така нататък

По отношение на последното… и тук съумя да се омаже в личните си… думи. Според материал на Associated Press, препечатан и от USA Today, един от най-крупните притежатели на здания – освен това най-мизерните и обитаеми с плъхове (буквално!) – е не различен, а зетят на Доналд Тръмп – Джаред Къшнър.

Според Раул Рейес думите на Тръмп през последните години са „ разкрили ловния сезон за отстрел на латиноамериканци “ в Съединени американски щати. А в този момент се мъчи да си направи малко реклама – като угрижен президент, появявайки се в Ел Пасо. Срам.

Преди няколко месеца Тръмп подцени данните и отчетите на личното си разузнаване, обвинявайки ги, че са некомпетентни, тъй като му съобщили, че саудитският принц е поръчал убийството на журналиста Хашоги. Има наглостта да се изправи пред всички ни и да съобщи, че знае кой е същинският палач на Хашоги… и че това бил неприятният свят, в който живеем.

Сега Тръмп изля нова мисъл: „ психическото заболяване е дръпнало спусъка “. Да не забравяме, че точно Тръмп сега се пробва да ореже финансирането на медицинските грижи точно в частта за психическото здраве в Съединени американски щати. Коментари?

Ето и едно злокобно доказателство:



Скот Деснойерс:

„ За тези, които не са следили. Синът ми се самоуби, откакто залепи колана на колата си в състояние „ заключен “, спусна прозорците и скочи с пикапа си в река „ Мохоук “ две седмици, откакто му бяха отказани медикаментите против меланхолия, тъй като беше пропуснал последната си вноска от 20 $ “.

Следва коментарът на демократът Ро Кхана:

„ Даниел Деснойерс почина, откакто не можа да си разреши медикаментите за психическото си заболяване. Застраховката му е прекъсната, поради невнесена вноска от 20 $, която е трябвало да бъде направена към корпорация, която направи повече от 60 МИЛИАРДА през 2018 година “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР