Смъртта на чернокожия американец Джордж Флойд има особено силен отзвук

...
Смъртта на чернокожия американец Джордж Флойд има особено силен отзвук
Коментари Харесай

Смъртта на Джордж Флойд съживи дебата за полицейското насилие във Франция

Смъртта на чернокожия американец Джордж Флойд има изключително мощен отзив във Франция, където тази кончина дава нова мощ на гласовете, които осъждат полицейското принуждение над малцинствата и упрекват управляващите на тази страна, че си затварят очите за действителността.

Въпреки възбрана на локалните управляващи поради санитарната рецесия, във вторник минимум 20 000 души се отзоваха в Париж на апела на комитета за поддръжка на фамилията на Адама Траоре, 24-годишен негър, който умря в Парижка област през 2016 година след полицейски арест. Тази повсеместност беше необикновен триумф за деятелите и сдруженията за битка против полицейското принуждение във Франция.

Те обаче се надяват на повече и желаят трайно да наложат тематиката за " деянията на полицейско принуждение " в обществения спор, до момента в който изпълнителната власт отхвърля даже потреблението на този термин.

Във Франция " се затварят очите за действителността. Всички, които подлагат на критика деянията на полицейско принуждение са охулвани в медиите. Политиците и министрите пазят полицията ", сподели Амал Бентунси, членка на колектива " Спешен проблем - Нашата полиция убива ".

" Французите не смеят да вземат отношение по тематиката, тъй като се боят да не ги нарекат врагове на полицията и на републиката, единствено че във Франция имаме своите Джордж Флойд ", сподели активистката и даде образец с 42-годишния пощальон Седрик Шувиа, който умря при полицейска пътна инспекция при започване на януари в Париж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР