Смъртта на американец, убит от членове на изолирано племе, насочи

...
Смъртта на американец, убит от членове на изолирано племе, насочи
Коментари Харесай

Има още много като племето-убиец на американеца

Смъртта на американец, погубен от членове на изолирано племе, насочи прожекторите освен към локалните поданици на остров Северен Сентинел, само че и към други "необезпокоявани " племена по света.

Рибарите, които заведоха Джон Алън Чау на острова, оповестиха, че са видяли по какъв начин сентиелците влачат тялото му по плажа, преди да погребат останките му. Хората от племето нямат имунитет против постоянно срещани болести като грипа и излагането им на действието на външни лица заплашва оцеляването им, съгласно Survival International. Племена и от други места по света са изправени пред заболявания, както и загуба на земя поради дърводобива и развъдниците.

Ето един взор на племената, които значително са изолирани от външния свят.

1. Ава (Бразилия)

Обявено като "най-застрашеното племе в света ", евентуално към 100 от 600-те членовете на Ава към момента живеят номадски в амазонската гора, покриваща бразилската граница с Перу, съгласно изчерпателен отчет на National Geographic от тази година. Те живеят в "почти непрекъснати " закани от противозаконното изсичане и горските пожари.

2. Папуаските племена (Западна Папуа)

Около 312 племена живеят в Западна Папуа, индонезийска провинция на остров Нова Гвинея. Много неща остават незнайни за част от изолираните племена, които не контактуват с отдалечените групи в планинските региони, отглеждащи сладки картофи и развъждат селскостопански свине, съгласно Survival. Папуанците се разграничават етнически от индонезийците, които в този момент заемат земята и, с които постоянно са в спор.

3. Машко Пиро (Перу)

Машко Пиро е едно от към 15 необезпокоявани племена в Перу, всички от които са изправени пред закани от нахлуването на нефтената и дърводобивната индустрия, застрашаваща оцеляването им. Племето значително заобикаля външни лица, оповестяват Ройтерс, само че негови представители се появяват все по-често през последните години поради промяната на местоположението им. Те обичайно ловуват и събират яйца от костенурки за храна, оповестява организацията, като държавното управление пресмята броя им на по-малко от 800.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР