Смъртта на Алексей Навални днес в изправителната колония шокира целия

...
Смъртта на Алексей Навални днес в изправителната колония шокира целия
Коментари Харесай

Христо Грозев: Днес Путин най-накрая уби Навални

Смъртта на Алексей Навални през днешния ден в изправителната колония шокира целия свят. Следственият комитет на Русия стартира следствие за аргументите за гибелта на опозиционера. Сътрудниците на политика обявиха, че към момента не могат да потвърдят или отрекат информацията за гибелта на Навални. Адвокат Леонид Соловьов сподели, че последно е посетил политика в сряда, 14 февруари, и всичко с него е наред.

Сайтът " Meduza " събира първите реакции на известията за гибелта на Алексей Навални.

Владимир Зеленски, Президент на Украйна: " Явно е погубен от Путин. "

Едгар Ринкевич, Президент на Латвия: " Каквото и да мислите за Алексей Навални като политик, той просто беше брутално погубен от Кремъл. Това е реалност и това е, което би трябвало да знаете за същинската природа на настоящия съветски режим. Моите съболезнования на фамилията и приятелите. "

Риши Сунак, министър-председател на Англия: " Това е ужасна вест. Като най-ревностен бранител на съветската народна власт, Алексей Навални показва невероятна храброст през целия си живот. Мислите ми са със брачната половинка му и народа на Русия, за които това е голяма покруса. "

Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО: " Всички обстоятелства към гибелта на Навални би трябвало да бъдат открити и „ Русия би трябвало да отговори на съществени въпроси ".

Леонид Волков, политик, някогашен шеф на щаба на Навални: " Руските управляващи разгласиха самопризнание, че са умъртвили Алексей Навални в пандиза. Нямаме метод да потвърдим това или да потвърдим, че не е правилно. Адвокатът на Навални отива при Харп. "

Христо Грозев, Изследовател на Bellingcat: " Днес Путин най-сетне умъртви Навални. "

Александър Плющев, публицист: " Каквото и да се случи в колонията, отговорността за гибелта на Алексей Навални е на Владимир Путин. "

Елизавета Осетинская, създател на The Bell: " Не мога да допускам, че пиша тези думи: „ Навални е мъртъв ". Много мъчително и ужасно. "

Тихон Дзядко, основен редактор на телевизионния канал Дожд: " Това е политическо ликвидиране на опозиционера, което се реализира 3 години след първия опит. "

Олга Романова, публицист, началник на Ситинг Рус: " Това е ликвидиране. Всеки по света би трябвало да разбере това. Клиентът е дал заповед за убийството на Навални преди няколко години и не е отменил поръчката. Името на клиента е Владимир Путин. Други „ версии " няма и не може да има. "

Андрей Захаров, публицист: " Навални не умря, той беше погубен. И убиват фантазията на милиони хора да живеят в естествена страна. "

Василий Полонски, публицист: " И каквото и да приказват в този момент, каквото и да пишат, в случай че е правилно, значи той – Путин – го е умъртвил. Нямам думи. Много е мъчително, последният път, когато беше погубен Орхан. Но би трябвало да се съберем, тъй като Алексей постоянно ни е казвал - в никакъв случай не се отхвърляйте и ние няма да го създадем ".

Кирил Набутов, публицист: " Алексей Навални умря в пандиза. Можем да си представим какъв брой разнообразни хора в Москва въздъхнаха с облекчение. Нашите предшественици са го наричали „ търкаляне вместо пране ".

Роман Лейбов, лингвист, доцент в университета в Тарту: " Нямам думи. Има ненавист, само че няма думи. "

Борис Надеждин, политик: " Редакторите на моя щаб се свързаха с двата отдела (FSIN и Следствения комитет) - първият отговори, че „ информацията се ревизира двойно ", вторият замълча след въпроса и малко по-късно затвори. Адвокатите и поддръжниците на Алексей към момента не са дали спомагателна информация. Знаем единствено, че юристът е отлетял до Харп, където се намира колонията. Очакваме доказана информация. Моля се информацията да се окаже погрешна. Алексей е един от най-талантливите и смели хора, които познавам в Русия.

Юлия Йофе, публицист: " Току-що видях Юлия Навальная нощес, която ми сподели, че най-сетне е схванала какво да каже на хората, когато питат за Алексей Навални: „ Той се оправя добре при неприятни условия ". Източници, близки до фамилията, споделят, че тя не е знаела. „ Те го убиха през днешния ден ", сподели източникът.

Сергей Пархоменко, публицист: " Това ликвидиране продължи три години, ден след ден. И по този начин се доверява до дъно. Те въпреки всичко убиха Алексей, тъй като знаеха, че той в никакъв случай няма да остави тези убийци сами, в никакъв случай няма да се откаже от идеята си. Той разбираше тази битка като въпрос, като дълг, споделяше, в този момент имам такава работа. Той си свърши работата до последно. За Путин, който стартира война, умъртви стотици хиляди хора, унищожи ориста на милиони фамилии, това не е мъчно. Поредното ликвидиране, просто кост на сметалото, която хвърля от дясно на ляво. И той умъртви Навални ден след ден, невъзмутимо. "

Александър Баунов, Старши помощник във Фондация Карнеги за интернационален мир: " Даден е финален отговор на въпроса трябвало ли е Навални да се върне в Русия, с цел да остане не заточеник, а политик. Напусна един, върна се в различен и умря в третия, където политически вероятности по принцип липсват. Има единствено светци. Въпреки това, даже в предходната версия те се пробваха да го убият, да не приказваме за новата. "

Ева Меркачева, правозащитник: " Вярвам, че това несъмнено може да докара до безкрайни пътувания до наказателната килия. Тоест той е бил там един път, два пъти, три пъти и броят на престоя в наказателната килия просто се е нараснал с десетки. Наказателната килия е с доста сложни условия на живот Човек там най-често замръзва, най-често гладува в действителност. Ето за какво са открити строги условия, че не може да се предписва за повече от избран брой дни. Но нямаше ограничавания за броя на пространствата в наказателната килия. Тоест свършва един период, слагат човек в отряд, незабавно го викат на нова комисия, споделят, че има ново нарушаване, и същия ден го връщат назад в наказателната килия. Това е чудовищно, разбирате ли? "

Леонид Парфенов, публицист: " Това е политическо ликвидиране. "

Катерина Гордеева, публицист: " Алексей Навални е най-яркият, най-последователният и най-популярният съперник на Путин в страната. Той беше преследван, преследван, убиван, затварян и най-после изпратен в най-непоносимия и отдалечен затвор. Където продължиха да мъчат, мъчат и убиват. Но той откри смелостта да написа валентинки на жена си, нежни писма на децата си, занимателни писма на другарите си и да спори с съперниците си. Той беше жив, което вбеси всички живи мъртви. В последна сметка Навални беше последната вяра за мнозина, който беше погубен през днешния ден. Огромни съболезнования на фамилията и околните. И на всички ни.

Олег Орлов, съпредседател на Мемориал, правозащитник: " Просто би трябвало да осъзная това. Това е толкоз ужасна вест, покруса за всички нас, за цяла Русия. Нямам думи, още нищо не мога да кажа, просто съм шокиран от тази вест. "

Дмитрий Гудков, някогашен народен представител от Държавната дума: " Не мога да допускам. Но в случай че всичко се удостовери, тогава гибелта на Алексей е ликвидиране. Организирано от Путин. Дори Алексей да почине от „ естествени " аргументи, те са породени от неговото отравяне и по-нататъшни мъчения в пандиза. Кръвта е по Путин. Още един в допълнение към стотиците хиляди убити - също от него - във войната. Разбира се, той не е единственият палач - само че всичките му поддръжници, всички тези Патрушеви, Бастрикини и по-нататък, до последния тъмничар. И въпреки всичко – ужасно и значимо. Днес вратите към смъртното наказване за политическите пандизчии са отворени. И по-късно - за всички. Много скърбя за фамилията, околните и приятелите на Алексей, само че надълбоко в сърцето си към момента отхвърлям да допускам. Какъв призрачен сън! "

Михаил Ходорковски, предприемач: " Според формалната информация на Федералната работа за осъществяване на наказванията Алексей Навални е умрял през днешния ден в колония. Ако това е правилно, тогава, без значение от формалната причина, отговорност за преждевременната гибел носи персонално Владимир Путин, който първо е разрешил отравянето на Алексей, а по-късно го е вкарал в пандиза. Дълбоки съболезнования на фамилията и околните на Алексей. "

Лев Шлосберг, политик: " Смъртта на Алексей Навални е планувано политическо ликвидиране и би трябвало да се проверява като посягане върху живота на държавна или социална персона, осъществено за преустановяване на неговата държавна или друга политическа активност или от възмездие за такава активност (чл. 277 от Наказателния кодекс на Руската федерация), което се санкционира с отнемане от независимост за период от дванадесет до двадесет години с ограничаване на свободата до две години или пожизнен затвор, или смъртно наказване. Това е огромен персонален потрес за съветските жители. Моите съболезнования на фамилията, всички родственици и другари на Алексей Навални. Когато справедливостта се върне в Русия, убийците ще бъдат разпознати и осъдени. "

Светлана Тихановская, някогашен претендент за президент на Беларус: " Днес в интернет се появи вест за гибелта на Алексей Навални в съветска колония. Тази гибел е още едно доказателство, че за диктаторите човешкият живот няма стойност. Режимът на Путин, сходно на режима на Лукашенко, в устрема си да резервира властта, се отървава от съперниците си по всевъзможен метод. Алексей, сходно на доста беларуски политически пандизчии, неведнъж е изпращан в наказателна килия. Това беше направено за 27-и път през февруари. Всички видяхме на фотографията по какъв начин тези условия на задържане се отразиха на положението му. Ето за какво не се колебая, че Навални беше целеустремено погубен от режима на Путин. Отлично разбирам по какъв начин тази вест разболява сърцата на всички, чиито близки в този момент са в пандиза. Юлия Навальная и децата й и Алексей през днешния ден получиха най-ужасната вест, че се опасяваме да получим за хиляди наши близки. Изказвам откровените си съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците на Алексей Навални. Сърцето ми е с теб през днешния ден. "

Ян Липавски, началник на чешкото външно министерство: " По същия метод, по който Русия се държи във външната политика, тя се държи и по отношение на своите жители. Тя се трансформира в жестока страна, която убива хора, които мечтаят за по-добро бъдеще, като Немцов или Навални, който в този момент е в пандиза. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР