Смъртта на 65-годишен от мъж от доспатското село Змейца в

...
Смъртта на 65-годишен от мъж от доспатското село Змейца в
Коментари Харесай

Мъж издъхна в ръцете на сина си в Спешното в Девин

Смъртта на 65-годишен от мъж от доспатското село Змейца в Девин провокира инспекция на институциите.

Синът му твърди, че умрелия е бил размотаван час и половина и това се оказало решаващо за гибелта му. Трагедията се разиграва на 12 против 13 февруари, сочи в жалбата си Павел Шилев. Баща му Асен имал проблем с дишането.

"Обадихме се на Спешна помощ в Доспат, екип му направи бърз тест за ковид още у дома и споделиха, че е за болница. Тестът му беше негативен, само че кислородната му сатурация бе 82 % ", написа Шилев. Към 23 часа татко му е бил закаран в Спешна помощ в Девин с кола за спешна помощ, написа.

"Позвънихме на звънеца на незабавната помощ. Отвориха ни след към 20 минути две дами. Попитаха ни прегледан ли е болният и споделиха: „ откакто е прегледан в Доспат, карайте го напряко в отделението на болничното заведение и затвориха вратата. Входовете към болничното заведение бяха затворени и ние още веднъж позвънихме на вратата на незабавната помощ. Отвориха и споделиха, че би трябвало да минем през техния вход, да се направи фотография на татко ми и тогава да го одобряват. Никой от дежурните, нито доктор, нито фелдшер прегледа татко ми, а той беше със мощен зной. Не му направиха нито инжекции, нито нищо, макар че се утежняваше с всяка минута. Говореха между тях единствено за документи – кой какво би трябвало да показа и такива сходни “, декларира Павел Шилев в жалбата си, която е изпратена до шефовете на РЗИ и Спешна помощ- Смолян.

В жалбата си той показва, че след към половин час е пристигнал лекар, който му е направил фотография. "През това време татко ми посиня. Сложиха го на софа и му дадоха маска да диша, само че аз видях че през нея няма нищо и когато споделих на сестрата, чак тогава тя видя, че маркучът не е обвързван към кислородната бутилка.

След минута татко ми се утежни и умря в ръцете ми. Каза ми „ махни ми маската и ми дай водичка да пийна “ – това бяха последните му думи! “, споделя синът.

Павел Шилев не желае да съди отговорните за гибелта на татко си, а желае да се избегнат повече нещастия.

Директорът на Центъра за незабавна здравна помощ в Смолян доктор Велин Денев съобщи, че ще има щателна инспекция по случая.

"Има телефонни записи, записи на камери, записи на тел. 112. Отговорността е на лична, който е сбъркал, ще понесе своето наказване, щом има умрял “, съобщи доктор Денев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР