Смъртта на 49-годишния лекар от столичната Спешна помощ, който загуби

...
Смъртта на 49-годишния лекар от столичната Спешна помощ, който загуби
Коментари Харесай

Починалият д-р Стамов е бил изпратен без защитно облекло

Смъртта на 49-годишния доктор от столичната Спешна помощ, който загуби живота си от зараза с ковид повдига доста въпроси. Негов непосредствен другар и доктор – доктор Робърт Михов, описа пред bTV, че доктор Юлиян Стамов е откликнал на случая без информация, че отива при възпален и без нужната защитна екипировка.

Според доктор Михов неговият другар и сътрудник му се обадил на 21 юни и му споделил за тревожни признаци. „ Питаше ме съществено ли е това “, спомня си българският доктор, който работи в Лийдс. Михов споделя, че приятелят му не е знаел, че пациентът, при който отива е имал ковид, едвам когато го чува да кашля, му " светва алена лампичка ". „ Това, което доктор Стамов ми показа ден или два, откакто е бил при тежко болен пациент, който почива в същия ден. Той е бил пациент с доста бързо развил се ковид, 55-годишен човек. Той не е бил осведомен и е изпратен без никакво защитно облекло, никакви защитни средства “, описа Михов. По неговите думи 55-годишният пациент е бил преглеждан в " Пирогов " предходния ден и е бил изписан за домашно лекуване. Д-р Стамов го е прегледал в среда с висока централизация на вируса.

" Той е дишал, кашлял е в това пространство, ние знаем, че коронавирусът остава във въздуха до 3 часа ", сподели Михов. След като преглежда пациента без защитно облекло, първо го откарват в " Пирогов ", там им отхвърлят банкет, откакто го откарват във Военна болница. Там пациентът се утежнява, те го закарват в " Пирогов ", където е умрял в противошкова зала в " Пирогов ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР