Смъртта на 29-годишната родилка, която почина на 24 май в

...
Смъртта на 29-годишната родилка, която почина на 24 май в
Коментари Харесай

Министърът: 29-годишната родилка в Русе е починала от белодробна тромбемболия

Смъртта на 29-годишната родилка, която умря на 24 май в УМБАЛ „ Канев “ – Русе, е породена от белодробна тромбемболия. Това заяви министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков по време на днешния парламентарен надзор в отговор на въпрос на депутата от „ Възраждане “ Златан Златанов.

Министърът съобщи, че в заключението на аутопсионния протокол е отразено съвпадане сред клиничната и патологоанатомичната диагноза. От Окръжна прокуратура – Русе е възложен дубликат на съдебномедицинската експертиза, в която е записано: „ Описаната в История на болестта клинична картина на настъпването на гибелта на Ивелина Маринова изцяло кореспондира с откритата аутопсионна и хистологична находка “.

Припомняме, че след гибелта на 29-годишната жена след планово секцио се самосезираха и Прокуратурата, и ИАМН.

За осъществената от ИАМН инспекция е формиран констативен протокол, съдържащ подробна информация по отношение на установени в действителност условия, тествана здравна документи и писмени мнения на медицинските експерти, ангажирани с здравното обслужване на пациентката. При осъществената инспекция от ИАМН не са  открити нарушавания в диагностично-лечебния развой на пациентката Ивелина Маринова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР