Смъртта на 27-годишен пациент с COVID-19 в ``ИСУЛ-Царица Йоанна`` постави

...
Смъртта на 27-годишен пациент с COVID-19 в ``ИСУЛ-Царица Йоанна`` постави
Коментари Харесай

27-годишен с фалшив сертификат почина в ИСУЛ

Смъртта на 27-годишен пациент с COVID-19 в ``ИСУЛ-Царица Йоанна`` сложи за следващ път въпроса за подправените серификати. В предаването  по Би Ти Ви лекар Кирил Пеев описа, че въпросният пациент не е имал съпътстващи болести и твърдял, че е имунизиран, само че откакто положението му внезапно се утежнява, докторите се усъмняват в думите му. След сериозен разпит от страна на лекарите той си признава, че документът му е подправен, а повода да не се имунизира била, че се тормози от репродуктивни проблеми. Д-р Пеев заяви, че се усилват случаите на пациенти с подправени документи. 

Доктор Пеев описа и за случай, в който при една от визитациите заварил пациента без кислородна маска. На въпрос за какво я е махнал, той дал отговор, че кислородът изгаря белия дроб. На рентгенова снимка, която медикът сподели в студиото се вижда типичната коронавирус пневмония с частична загуба на тъкан, което води до дихателна непълнота. ``Не вярвайте на обществените мрежи, на познати, които не са осведомени с медицината. Абсурд е да се приказва, че кислородът изгаря. Кислородът доставя нужната храна на клетките, с цел да може организмът да се възвърне и да се пребори с този вирус``, сподели доктор Пеев. 

``С идването на Делта разновидността границата на инфектираните фрапантно падна. Преди това бяха 60-70 годишни. Вече имаме 40 и 50-годишни пациенти с доста тежко протичане на болестта. Това е третият човек под 30-годишна възраст, който идва в доста тежко състояние``, сподели той и добави, че имунизациите не са средство на лекуване, само че са успокоение и сигурно изгодите от тях са повече от вредите. 

Макар и постепенно, последната вълна у нас дава признаци на отшумяване и през миналото денонощие. Новите случаи са 2370 - по-малко в сравнение с в същия ден за предходната седмица (2785). Намаляват, само че с прекомерно малко, и умрелите. За последните 24 часа са регистрирани 113 смъртни случая, а предишния петък са били 145. Висок остава броят на дейните случаи - 105 178. На фона на трагично високия брой на жертвите, публично доказаните преболедували у нас остават малко - 684 922 души.

89,38% от умрелите за деня не са били имунизирани. 83,91% от новопостъпилите в болница, които са 609, също не са имали имунизация. Положителността на тестванията слезе до 7,7%.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР