Смъртоносното огнище на болестта ебола в източната част на Конго

...
Смъртоносното огнище на болестта ебола в източната част на Конго
Коментари Харесай

Повече от 2000 заболели от ебола в Конго

Смъртоносното огнище на заболяването ебола в източната част на Конго надмина 2 000 случая и скоростта на разпространяването на заболяването се усилва , оповестява " Асошиейтед прес ".

Броят на доказаните случаи е достигнал 2000 души три пъти по-бързо , в сравнение с това е станало при първите 1000 болни.
 Еболата се завърна в Конго
Еболата се завърна в Конго

Страхове от зараза

Епидемията, оповестена през август предходната година, умъртви повече от 1 300 души в неустойчив район, където нападенията на бунтовници и съпротивата на локалните хора накърниха опитите за ограничение на заболяването .

Говорителят на Световната здравна организация Тарик Ясаревич посочи пред публицисти в Женева, че цифрата от 2000 души е " тъжно и разочароващо събитие. Несигурността ни пречи ".

Всяка офанзива не разрешава на здравните служащи да правят извънредно значимата работа по имунизиране на хората и следене на хиляди контакти на инфектираните жертви.

Хуманитарни групи, в това число Международният избавителен комитет, настояват, че е нужна " цялостна пренастройка " в отговор на една от най-опасните заболявания в света.
 Ново огнище на Ебола в Конго
Ново огнище на Ебола в Конго

Жертвите са над 700 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР