Смъртоносно торнадо премина през град в Северен Тексас в четвъртък

...
Смъртоносно торнадо премина през град в Северен Тексас в четвъртък
Коментари Харесай

Мощно торнадо и градушка опустошиха град в Тексас, има загинали

Смъртоносно торнадо мина през град в Северен Тексас в четвъртък вечерта, до момента в който интензивна система от стихии опустоши южните американски щати. Кметът на Перитън, който е покрай границата с Оклахома, сподели, че торнадото е предизвикало смъртни случаи, само че не може да каже какъв брой, осведоми Би Би Си.

Околните региони изпращат екипи за незабавна помощ, с цел да оказват помощ на Перитън, където живеят към 8000 души.

Perryton, damage. Video by Jaxon Lehnert
— Kaitlin Wright (@wxkaitlin)

75 души сав болница, заяви шефът на пожарната в Перитън Пол Дъчър.

Най-малко 30 къщи са получили " пряк удар " от торнадото и са били развалени или унищожени, съгласно Дъчър.

Местната болница Ochiltree General Hospital съобщи, че работят с генератори на фона на всеобщи спирания на електрозахранването.

Националната метеорологична работа (NWS) заяви, че торнадото е блъснало към 17:00 часа локално време в четвъртък.

Представителят на републиканците в Съединени американски щати Рони Джаксън написа в Туитър, че „ се моли за хората от Перитън довечера “ и като се изключи че поддържа връзка с кмета на Перитън, следи обстановката с неговия екип.

Заплахата от тежко време ще продължи за южните щати през уикенда.Щатите в равнините и средата на юг могат да пострадатот градушка и разрушителни ветрове, а ново торнадо също е допустимо.

Градушки и спирания на тока

Ежедневни солидни градушки удрятюжната част на Съединени американски щати от събота, а в четвъртък към 43 000 души бяха без електричество в Тексас и Оклахома.

Другаде на юг, в Абевил и Юфола, Алабама, очевидци оповестиха за минимум две торнада. Няма данни за ранени или починали.В прилежаща Джорджия двама души избягаха на косъм от къща, която се срути по време на стихии в югозападната част на щата.

Съобщава се за дървета и съборени електропроводи и в други елементи на щата.

Южната част остава под предизвестия за рисково време, като чиновниците сигнализират за мощни гръмотевични стихии, торнадо, бурни ветрове и наводнения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР