Смъртоносният коронавирус от Китай, убил 80 души и заразил близо

...
Смъртоносният коронавирус от Китай, убил 80 души и заразил близо
Коментари Харесай

Израелски експерт: Коронавирусът може да е тръгнал от лаборатория в Ухан

Смъртоносният ковид от Китай, умъртвил 80 души и заразил близо други 3 000, може да е тръгнал от лаборатория в Ухан, огнището на болестта, твърди израелският специалист по биологични оръжия Дани Шохам, представен от „ Вашингтон таймс “.
Радио „ Свободна Азия “ предходната седмица излъчи остарял репортаж на локалната телевизия в Ухан още от 2015 година, който демонстрира най-високотехнологичната лаборатория за проучване на вирусни инфекции в Китай въобще – а точно Институтът по вирусология в Ухан. Всъщност това е единственият профилиран център в азиатската страната, който има потенциалът да проучва най-смъртоносните вируси, които са познати на човечеството.
Микробиологът Дани Шохам е някогашен офицер от разузнаването на Израел, който е специализирал върху китайската стратегия за биологични оръжия, която е под прикритие. Той твърди, че институтът е тясно обвързван с нея. Лабораторията е смесена сред цивилни и военни лица, прецизира още „ Вашингтон таймс “.
Институтът в Ухан е изследвал други инфекции от фамилиите на коронавирусите – в това число вариантът, отключил Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС) през 2002 година, лишил живота на стотици души, птичият грип, антракс (използван също като биологично оръжие в СССР).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР