Смъртоносните оръжия, доставени на Украйна, както и чуждестранните бойци, воюващи

...
Смъртоносните оръжия, доставени на Украйна, както и чуждестранните бойци, воюващи
Коментари Харесай

Със стари опорки и мръсна пропаганда Патрушев нахъсва руснаците срещу Украйна

Смъртоносните оръжия, доставени на Украйна, както и задграничните бойци, воюващи за Киев, са предпочитани цели за съветските военн. Абсурдното изказване направи през днешния ден в Брянск Николай Патрушев, секретар на съветския Съвет за сигурност, представен от РИА Новости.

На среща по въпросите на сигурността в Централна Русия вископоставеният чиновник на путиновия режим почтително съобщи, че дилемите на " специфичната военна интервенция " в Украйна ще бъдат изпълнени, макар помощта на Запада за Киев. В изявлението си на форума Патрушев преповтори всички опорки на Кремъл, с които започнаха войната в Украйна. И към този момент 9 месеца след експанзията на Русия в самостоятелна Украйна те звучат не просто като внушения, а като откровени неистини. 

" Русия, откакто не получи гаранции за своята сигурност, а също и като взе поради неспазването на Минските съглашения от Киев под натиска на Запада и действителната опасност от основаване на нуклеарно и биологично оръжие в Украйна, беше принудена да предприеме специфична военна интервенция за отбрана на Донбас и рускоезичното население от геноцид. И макар военната помощ, предоставена от груповия Запад на украинския режим, дилемите на специфичната военна интервенция, избрани от президента на Русия, ще бъдат изпълнени ", рецитира познатите мантри секретарят на съветския Съвет по сигурност.

До болежка познати са и идващите опорки на Патрушенко, с които Русия се пробва да манипулира и шантажира Запада.

Русия " се опълчва на възродилия се с поддръжката на груповия Запад неонацистки режим в Киев и бясната русофобия, бори се с геноцида против рускоезичното население и пази интернационалното право, учредено на главните правила на Организация на обединените нации, а не на разпоредбите, измислени от Съединените щати, с цел да запазят своята надмощие.(...) Освобождаването на Украйна от неонацизма ще сложи началото на връщането на стабилността и сигурността в света ".

Пропускайки същинските обстоятелства за развиването на спора в Украйна, по- нататък секретар на съветския Съвет за сигурност се впуска в гнусна агитация против властта в Киев, пробвайки се да показа като жертва на по този начин наречената „ огромна военна интервенция “ Русия. На форума в Брянск той приказва за „ приказва за украински разузнавателно-диверсионни групи, които са се  засилили в Централна Русия, изключително в граничните региони “. Подчертава, че редица обитаеми места са обект на „ последователен обстрел с реактивни системи за залпов огън, артилерия и безпилотни летателни апарати, доставяни на Украйна от Съединени американски щати и други страни от НАТО ". Посочва, че техните „ цели по предписание, са гражданска инфраструктура, чието заличаване или увреждане заплашва сигурността на цивилното население и може да нанесе обилни вреди на стопанската система ". По думите му „ доста са се засилили опитите на представители на радикални и екстремистки структури да обхванат на територията на Русия с желание да правят подривна активност и да правят терористични актове ".
Реално обаче целият либерален свят вижда нещо напълно друго от това, което се пробва да ни внуши Патрушев. След 9 месеца на „ огромната военна интервенция “ сме очевидци на съществени загуби на съветските войски както в жива мощ, по този начин и във военна техника, капитулацията и бягствата на съветски бойци и мобилизирани от фронтовата линия, множеството от които са превърнати в пушечно месо, заканите с нуклеарно оръжие и непрекъснатите ултиматуми и шантаж към демократичния свят. Свидетели сме на кървясъл гнет, разпра, грубост и жестост към мирните поданици на Украйна; ежедневните ракетни удари по украински военни и цивилен обекти, разрушение на инфраструктурни уреди, лишавайки стотици украинци без дом, ток, вода, продоволствия; отвличането на украинци - деца и възрастни, и разселването им в окупираните от съветските войски селища в Украйна, а някои и даже преселвани в Русия. 

Затова и информацията за " осъществени 23 терористични акта, предотвратени 28 терористични закононарушения, в това число 9 саботажа ", за които приказва в Брянск Николай Патрушенко са по-скоро пропагандни внушения. А потреблението на този вид реторика от почитан чиновник на Кремъл преследва една единствена цел – да настройва съветското общество против Украйна и груповият Запад, които са „ опасност “ за Русия и нейния народ. Затова те заслужават отговарящ отговор, който е обвързван и с постигането на крайната цел на тази война. В този миг това е изключително значимо, тъй като последните социологически изследвания демонстрират, че от ден на ден руснаци са срещу войната в Украйна и несъгласни с режима на Путин. А може би тази наклонност ще продължи да се задълбочава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР