Смъртоносна гръмотевична буря, която се развихри в части от Северна

...
Смъртоносна гръмотевична буря, която се развихри в части от Северна
Коментари Харесай

Смъртоносна буря в Индия повреди Тадж Махал

Смъртоносна гръмотевична стихия, която се развихри в елементи от Северна Индия, повреди елементи от комплекса " Тадж Махал ", в това число основната врата и парапет, минаващ под петте му издигнати купола, заяви AFP.
Едно от Новите седем чудеса на света, най-популярната туристическа атракция в Индия, е затворена от средата на март като част от ограниченията за битка с пандемията от ковид.
Бурята в петък вечер удари град Агра в северната част на щата Утар Прадеш.
" Един парапет, който беше част от истинската конструкция, е развален ", съобщи пред AFP основният археолог от Службата за археологически изследвания на Индия Васант Кумар Шварнкар.
" Мраморен парапет, който е по-късно допълнение, окачен таван в региона на туристическия комплекс и главният камък на основната врата също са развалени. "
Той добави, че няма щета в главната конструкция на монумента на любовта - издигнат от император Шах Джахан като гробница за обичаната му брачна половинка Мумтаз Махал, умряла по време на раждане през 1631 година
Местни медии оповестяват, че гръмотевичните стихии и светкавици в петък са умъртвили минимум 13 души в два региона на Утар Прадеш.
Фаталните мълнии са относително чести в сезона на мусоните през юни-октомври.
Миналата година минимум 150 души бяха убити от мълнии през август и септември в щата Мадхиа Прадеш в централна Индия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР