Смъртността на дневна база ще расте през следващите две седмици.

...
Смъртността на дневна база ще расте през следващите две седмици.
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Смъртността на дневна база ще расте през следващите две седмици

" Смъртността на дневна база ще пораства през идващите две седмици. Като махнете вторниците, сега е към 140 дневно, идващите още две седмици тя ще пораства от това число нагоре, каквото ще е по вторниците. Ще забележим, може да се получи да е малко повече от това, което е през днешния ден ". Това съобщи математикът проф. Николай Витанов в bTV Новините.

Според него, " резултат от зеления документ има от математическа позиция, тъй като лимитира тези, които го нямат ", само че добави, че " другите гледни точки ще резервира за себе си ". Добрата вест е, че трети ден поред репродуктивно число на разпространяване на болестта е под 1,3, съобщи Витанов. Това значи, че " обсегът на болестта продължава да се усилва, само че не експоненциално и натискът към този момент понижава ".

Една от аргументите, по думите му, е, че " дълго време пламтя пожарът и толкоз нещо изгоря, че няма накъде да се разраства ". Втората причина са въведените ограничения, а третата – въвеждането на отдалечено образование за учениците, сподели математикът. " Натискът върху лечебните заведения към този момент няма да е толкоз внезапен, колкото беше през отминалата седмица. Оттук нататък, като ме питат какво ще стане със здравната система, аз употребявам думата ще устиска ", сподели още проф. Витанов.

" Значи едно е ще устои, друго ще е устиска. Ако би трябвало да направя разлика сред устои и ще устиска, имаме самолетоносач на 40 километра от Камен бряг, кормилото е завъртяно, на самолетоносача му трябват 40 км да завие. " Ще устои ", е да завие преди Камен бряг, " ще устиска " е, в случай че успее да завие и закачи някоя канара. Има и трети вид, който към този момент го видяхме с един различен транспортен съд ", съобщи математикът.

Според изчисленията на проф. Витанов, 40% от българите са предпазени и ни трябват още 15%, само че се следи спад във имунизациите - от пик от 29 000 имунизации до 14 000 дневно. Има два разновидността за разпространяването на болестта: в случай че броят на инфектираните на ден падне под 2000, ще посрещнем коледните празници малко заболели, а другата опция е у нас да се повтори обстановката във Англия, където имаше пик от 60 000 новозаболели и плато от 40 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР