Смъртният акт за Ангел Христов е бил издаден от служител

...
Смъртният акт за Ангел Христов е бил издаден от служител
Коментари Харесай

Демерджиев: Ангел Христов може да е вкаран мъртъв в България. ДНК тест потвърди самоличността му

Смъртният акт за Ангел Христов е бил публикуван от чиновник на Община Дупница без да бъде известена полицията.

 

Това сподели вътрешният министър Иван Демерджиев пред медиите в курорта Албена.

ДНК тест е удостоверил самоличността на мъртвия.

 

ДНК тест е удостоверил самоличността на Ангел Христов, на следващия ден следва да се извърши и аутопсия, която да откри повода за гибелта му, сподели още МВР-шефът.

Той добави, че се ревизират всички обстоятелства и условия за това по какъв начин и по кое време Ангел Христов е влезнал в страната. Демерджиев посочи, че няма данни лице с това име да е минало границата.

Работи се даже по версията Ангел Христов да не е бил жив, а единствено тялото му да е вкарано в България.

Вътрешният министър добави, че се ревизира и местонахождението на съдружника на умрелия Христов, Пламен Галев, заяви Българска национална телевизия.

Утре ще бъде осъществена аутопсия на тялото и по предварителна информация няма данни за насилствена гибел, сподели Демерджиев.

 

Засега единствената сигурна информация е, че това е трупът на Ангел Христов. Как и по кое време е влезнал в България околните му дават спорни сведения.

„ Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този стадий, тъй че за нас е значимо да се откри по кое време е влезнал, от кое място е влезнал, помагал ли му е някой, както и повода за гибелта “, съобщи министър Демерджиев.

Трупът на Ангел Христов към този момент е в София, няма данни все още за насилствена гибел. Демерджиев отхвърли парцелът, където е обитавал умрелият, да е бил иззет от страната.

Съобщението за гибелта на Ангел Христов е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и публикуван смъртен акт.

Полагат се старания да се откри дали на територията на България се намира и другият така наречен брат Пламен Галев. По думите му Христов не е влезнал в страната с документ за личната си идентичност.

Министър Демерджиев повтори, че има публикуван смъртен акт на лицето и в случай че не се е намесила полицията, към този момент е щял да бъде заровен и няма да може да се създадат никакви проучвания.

 

" Смъртният акт е публикуван от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, откакто е получено известието за гибелта. Отново ще подчертая, за мен е необичайно, че нито при приемане на известието за гибелта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, в този момент към този момент се намира там и на следващия ден ще бъдат направени подробни проучвания ", разяснява той.

 

Демерджиев е в к.к. " Албена ", с цел да отличи лауреатите на Националното съревнование " Млад огнеборец ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР