Смъртните случаи по пътищата в редица страни и градове са

...
Смъртните случаи по пътищата в редица страни и градове са
Коментари Харесай

Убитите на пътя в редица държави са намалели наполовина и повече заради коронавируса

Смъртните случаи по пътищата в редица страни и градове са намалели с 50-60% заради ограниченията за изолираност, въведени поради ковид, съобщи президентът на Международната автомобилна федерация (FIA) и специфичен делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации по сигурност на придвижването Жан Тод пред РИА Новости.
Според Тод, изолацията и карантинните ограничения естествено са понижили интензивността на придвижването на всички типове превоз.
" Това от своя страна, съгласно формалните данни, докара до 50-60% понижение (в съпоставяне с данните за същия интервал на 2019 г.), на броя на жертвите по пътищата във Франция, Норвегия, Швеция, Испания и Ню Йорк. Медиите в Индия и Мароко също регистрират сходни трендове ", сподели Тод.
Специалният делегат акцентира, че намаляването на смъртните случаи по пътищата освен облекчава тежестта върху системите на опазването на здравето, само че и основава обилни финансови изгоди за държавните управления, чиито бюджети към този момент са изчерпани поради пандемията с ковид. " Например, Калифорния съобщи, че " икономисва " 40 милиона $ дневно единствено поради 50% понижение на броя на смъртните случаи от пътнотранспортни катастрофи - това е по този начин, тъй като хората са останали по домовете си ", сподели Тод.
Той прикани управлението на страните да запазят намаляващата смъртност при пътнотранспортни катастрофи и след края на пандемията с ковид. " Бих призовал държавните управления да засилят своите транспортни системи, с цел да поддържат броя на жертвите и потърпевшите на сегашните равнища и след отслабването на карантинните ограничения ", съобщи Тод.
Още: " Най-сериозното нарушаване на контролно-пропусквателен пункт - моторист изритал и ранил служител на реда "
" 69 случая на ковид за денонощие в България, само че и повече проби и то таргетно направени "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР