Смъртните случаи от коронавируса в Съединените щати достигнаха рекорд за

...
Смъртните случаи от коронавируса в Съединените щати достигнаха рекорд за
Коментари Харесай

Пелоси: Докато Тръмп бездейства, хората умират

Смъртните случаи от ковид в Съединените щати доближиха връх за ден, надхвърляйки 800. В цялата страна досега са умряли над 4 000 американци са, оповестява „ Вашингтон пост “. Заразените до момента са 189 500 души.

Ръководителите на координационния орган на Белия дом за битка с ковид Дебора Бъркс и Антъни Фаучи оповестиха, че се предвиждат от 100 000 до 240 000 смъртни случая от ковид. Но те се надяват това да бъде предотвратено, в случай че прецизно се съблюдават ограниченията за понижаване на последствията от вируса.

Нанси Пелоси, водач на демократите в Камарата на представителите, сподели за Си Ен Ен, че американците умират заради занимателен отговор от администрацията на президента Доналд Тръмп на разпространяването на ковид.

“Първоначалното неглижиране на президента се оказа смъртоносно. Забавеното доставяне с съоръжение, където то бе най-необходимо, бе смъртоносно. Докато президентът бездейства, хората умира “, сподели Пелоси.

Тя уточни, че откакто завърши най-лошото от бедствието, “ще стартира следствие на дейностите на Тръмп ”.

Президентът отговори, че Пелоси е „ болно кученце. Тя има доста проблеми. ”

Той я упрекна, че е пренебрегнала първичните му решения за възбрана на полетите от Китай и че в случай че той не го е направил, “е щяло да има смъртност, каквато в никакъв случай до момента не сме виждали ”.

Тръмп упрекна също Пелоси, че си е губела времето за неговия импийчмънт. Разследването на импийчмънта завърши през декември с гласоподаване в Камарата на представителите преди коронавирусът да се появи в Съединени американски щати.

„ Считам това срамно за страната, за фамилията й. Какво извънредно изявление “, сподели президентът във връзка рецензиите на Пелоси. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР