Смъртни заплахи е получавал неведнъж шведският биатлонист Себастиан Самуелсон заради

...
Смъртни заплахи е получавал неведнъж шведският биатлонист Себастиан Самуелсон заради
Коментари Харесай

Шведски биатлонист получава смъртни заплахи

 В Русия събраха доказателства, че не са подменяли допинг проби
Смъртни закани е получавал нееднократно шведският биатлонист Себастиан Самуелсон поради твърдата си позиция по въпроса за битката с допинга и в частност систематичната му приложимост от съветски състезатели.

Биатлонистът постоянно приказва за допинг абсурда в съветския спорт. Той бойкотира старта за Световната купа в Тюмен и нееднократно приканва да не бъде възстановяван лиценза на съветската антидопингова организация РУСАДА.

" Писаха ми, че ще дойдат за мен на европейското състезание в Беларус. Пожелаваха ми да умра от рак или фамилията ми да загине от ръцете на терористи ", показа терзанията си Самуелсон пред " Експресен ".

Осемкратният олимпийски първенец от Норвегия Оле Ейнар Бьорндален изрази безпокойството си от обстановката към Самуелсон.

" Ужасно е, че го заплашват. Това не е реакцията, която един състезател заслужава, когато се бори против допинга ", сподели именитият норвежец.

Междувременно първото самостоятелно съревнование от Световната купа по биатлон при мъжете беше преместено от сряда за четвъртък.

Причина за отлагането с 24 часа на конкуренцията 20 километра самостоятелно беше гъстата мъгла в Поклюка (Словения). Намалената видимост на части от снежното трасе принуди уредниците да пренасрочат събитието за на следващия ден, когато би трябвало да се проведат и 15-те километра при дамите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР