Смъртна заплаха е надвиснала над един френски преподавател по философия,

...
Смъртна заплаха е надвиснала над един френски преподавател по философия,
Коментари Харесай

Ислямисти плашат със смърт още един френски учител

Смъртна опасност е надвиснала над един френски учител по философия, който насочи апел за битка против разпространението на радикални ислямистки възгледи във френските учебни заведения. Това би трябвало да прозвучи като съществено предизвестие към всички тези, които отхвърлят казуса или пък го омаловажават като чисто френски феномен, заяви Дойче Веле.

Половината френски учители признават, че им се постанова да си държат езика зад зъбите, с цел да нямат проблеми.

През октомври предходната година ислямист обезглави учителя по история Самюел Пати. Учителят беше погубен на път за у дома, тъй като посочил спорни карикатури на Мохамед в своя час.Това се трансформира в повратна точка - от този момент насам казусът най-малко се назовава с същинското му име. Открито се приказва към този момент и за безмълвната поддръжка, която крайните ислямисти получават от някои родители и учители в част от френските учебни заведения.

Президентът Еманюел Макрон стартира битка против ислямския фундаментализъм с апел да се реформира. Той разгласи поредност от ограничения за реформиране на исляма в страната и попречване на непознатото въздействие върху джамиите. Целта му е да отбрани французите от по-нататъшен набожен гнет. Макрон обаче разгневи мюсюлманския свят и след апел на турския президент Реджеп Ердоган в редица страни бяха блокирани френските артикули.

След клането в редакцията на "Шарли Ебдо " през януари 2015 година най-малко 260 души са убити при ислямистки офанзиви във Франция. С това страната заема злокобното първо място в Европа по този индикатор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР