Смартфоните вече са неразделна част от нас и живота ни.

...
Смартфоните вече са неразделна част от нас и живота ни.
Коментари Харесай

Да почистим телефона си

Смартфоните към този момент са неразделна част от нас и живота ни. В тях поместваме всичко, което ни е належащо както в персоналния, по този начин и в служебния си живот. Някога считани за разкош, през днешния ден те са по-ценни от персоналните ни документи. Те пазят документи, преписка, фотоси, презентации, календари и така нататък Непрекъснато се появяват и от ден на ден приложения, без които към този момент не си представяме живота. 

Но всичко това в един миг стартира да затормозява дребните ни умни машини и да пречи на работата им. Как да постъпим, с цел да не претоварме телефоните си. Ами постоянно да ги разчистваме от непотребни и неизползваеми приложения и документи.

Редакторите на изданието MakeUseOf дават няколко потребни съвета, ориентирани към притежателите на Android телефони. Да ги забележим.

1. Управлявайте приложенията

Преглеждайте приложенията във вашето устройство и в случай че има такива, които не сте отваряли от месец, умерено можете да се освободите от тях. 

2. Изтривайте офлайн наличията

Много приложения имат алтернатива да резервират информацията, тъй че да я ползвате, когато сте офлайн. Но в случай че нямате задоволително памет я изтрийте. Може или да изчистите кеша на всяко настрана приложение, (Settings / Apps / приложението / Storage/ Clear Cache) или да употребявате някое приложение като SD Maid.

3. Пазете изображенията в облак

Гугъл Photos автоматично архивира фотосите ви в облак. Винаги могат да са на ваше разположение, стига да имате връзка с интернет.

4. Преместете част от съдържанието на SD карта

Повечето приложения автоматизирано се запаметяват във вътрешната памет на устройството. само че в случай че имате алтернатива да добавите SD карта, може да прехвърлите там огромна част от информаията си, книги, музика и приложения.

5. Използвайте приложения за разбор

За да следите положението на паметта на устройството си, най-добре ползвайте някое приложение за разбор. То ще сканира устройството ви и ще покаже, коя информация, какъв брой място заема в телефона ви и по този начин ще можете да решите да триете, да местите или да трансферирате.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР