Смартфоните станаха по-важни за нас в ежедневието ни, отколкото съседите,

...
Смартфоните станаха по-важни за нас в ежедневието ни, отколкото съседите,
Коментари Харесай

Харесваме смартфоните си повече от колегите си

Смартфоните станаха по-важни за нас в всекидневието ни, в сравнение с съседите, сътрудниците, съквартирантите и учителите, демонстрира проучване.
Само фамилията, приятелите и домашните любимци се класират по-високо във връзка с значимостта, разкриха психолози от университета Трент в Нотингам и от университета във Вюрцбург, Германия.
Изследователите са интервюирали 1 156 мъже и дами на възраст сред 15 и 83 години, които е трябвало да отговорят онлайн на въпроса какъв брой са значими и близки за тях както хора, по този начин и мобилните устройства. Резултатите от анкетата разкриват, че родителите и децата са най-важните за нас, а учителите са в дъното на листата.
Астрид Каролус, един от съавторите на проучването, декларира, че телефоните са станали " психически значими " обекти.
" Те съпровождат своите консуматори през целия ден, постоянно подготвени да извършват задания като връзка с другари и семейство, да вземем за пример ", сподели тя.
" За своя притежател смарт телефонът не е просто техническо съоръжение, а по-скоро цифров другар и сателит “.
" Тъй като медията наподобява комуникира с нас, ние неумишлено реагираме по метод, по който реагираме, като че ли е човешко създание ".
Нейният екип споделя, че мобилните телефони стават нашите непрекъснати спътници, като 65 % от английските притежатели на възраст под 35 години протягат ръка към тях в границите на пет минути от събуждането си и прекарват съвсем три часа дневно, като ги употребяват.
Д-р Каролус споделя, че проучванията демонстрират, че човек се приспособява към технологиите, с цел да оцелее в актуалната ера.
" В света на нашите предшественици обществените взаимоотношения и обработката на информацията са били от значително значение за оцеляването ", споделя тя.
" В контрастност със света на нашите предшественици, в който тези, които изпращат обществени знаци, са същински хора, днешните електронни устройства изпращат сходни сигнали, като беседват с нас ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР