Смартфоните са се превърнали в неизменна част от живота на

...
Смартфоните са се превърнали в неизменна част от живота на
Коментари Харесай

10 начина да защитим смартфона си от хакери

Смартфоните са се трансформирали в неизменима част от живота на актуалните хора. Притежателите им разчитат на тях за съвсем всичко: бизнес, извършване на покупки, връзка, развлечения и така нататък 81% от американците имат смарт телефон и го употребяват повече от 50 пъти дневно, по данни на Pew Research Center.
Но макар че огромна част от всекидневието ни е обвързвано със смарт телефоните, доста хора не ги употребяват вярно и подценяват сигурността им.
Помислете върху главните защитни ограничения, които дават достъп до телефона ви. За да избегнете кражба на персонална информация и пароли, вземете тези 10 лесни защитни ограничения, с цел да извършите мобилното си устройство по-сигурно.
Заключете началния си екран
Звучи обикновено нали? Заключването на началния ви екран е най-очевидното решение за опазване на персоналната ви информация и може да ви защищити от нежелани любопитни погледи.
" Заключването на екрана ви, когато не го употребявате непосредствено, не разрешава на всеки, който е в близост, да получи достъп до наличието му. Помислете дали да влезете в настройките и да увеличите дължината на паролата ви до оптимално позволеното, с цел да извършите телефона ви по-труден за хакване, в случай че някой се опита да пробие отбраната ", изяснява пред Business Insider Стейси Каприо, основател на маркетингова компания.
Не зареждайте смарт телефона си на публични места
Зареждането на телефона ви на публични устройства за зареждане, каквито има на летища, авто- и жп гари, в търговски центрове, в градския превоз и други, може да ви изложи на риск от хакерско навлизане.
Свързването с публичен порт освен зарежда телефона ви, само че и предава данни. Ако зарядното устройство е компрометирано, тогава някой хакер може да получи достъп до вашите имейли, текстови известия, фотоси и контакти.
" Само като включите телефона си в (компрометиран) контакт или зарядно устройство, вашето устройство към този момент е инфектирано и това компрометира всичките ви данни ", показва пред CNN Дрю Паик от компанията за киберсигурност Authentic8.
Останалите способи да предпазите смарт телефона си от хакери, прочетете на Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР